Ingenieursstudente uit Oostende vanavond in ‘De Reis’ op Kanaal Z

De Oostendse Talitha Vroman (22) reisde naar de sluizen van het Panamakanaal met in haar zog een televisieploeg van Kanaal Z.

Het programma startte vorige week vrijdag en toont vijf weekends lang vijf Vlaamse ingenieursstudenten van vijf verschillende universiteiten, die naar bouwwerken aan de andere kant van de wereld reizen. Het programma loopt in samenwerking met baggerbedrijf Jan De Nul. Het bedrijf is ook in de gewone bouwkunde, de milieusector en op het vlak van waterbouwkundige werken een toonaangevende speler. Vanavond is het de beurt aan Talitha Vroman.

Zes dagen in Panama

“Ik reisde begin augustus naar de werven van Jan De Nul in Panama, waar nieuwe sluizen worden gebouwd voor het Panamakanaal, zowel aan de kant van de Atlantische als aan de kant van de Stille Oceaan”, vertelt Talitha. “Ik werd begeleid door een ingenieur van Jan De Nul. Verder waren er een cameraman en een regisseur van Kanaal Z mee op reis. Ik was er vooral om te luisteren, want de tijd was te kort om al echt een inbreng te hebben. Ik was maar zes dagen in Panama, waarvan 48 uur op de werf.”

Talitha Vroman in ‘De Reis’, vanavond vanaf 19.45 uur op Kanaal Z. Heruitzending tijdens het weekend en op de website van Kanaal Z.

(HH)

Uit Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.