Industriële erfgoedsite Eperon d’Or ontvangt 65.000ste bezoeker

Martine Saey en Frank Mees kregen een geschenk uit handen van schepen Kurt Himpe. © gf
Patrick Staudt

De industriële erfgoedsite Eperon d’Or kreeg afgelopen zaterdag, 4 juli, de 65.000ste bezoeker over de vloer sinds de opening in juni 2017.

Schepen van Musea Kurt Himpe (N-VA) bedacht Frank Mees en Martine Saey uit het Oost-Vlaamse Lochristi met een geschenk. Ze zakten ongeveer tien jaar geleden al eens af naar het borstelmuseum op de vroegere site in de Baron de Pélichystraat.

De bezoekers bezochten zaterdag het museum met de Museumpas. “Ongeveer een jaar geleden sloot Eperon d’Or aan bij Museumpas en dat blijkt een schot in de roos. In een jaar tijd vonden al honderden Museumpassers hun weg naar ons museum“, verduidelijkt schepen Kurt Himpe.

Breed netwerk

“Door de samenwerking met Museumpas zijn onze musea opgenomen in een breed netwerk. Wie een Museumpas aanschaft, kan op dit ogenblik zo vaak hij of zij wil 172 musea en 222 exposities bezoeken. In de provincie West-Vlaanderen zijn ongeveer twintig locaties aangesloten bij Museumpas. We krijgen via dit systeem niet alleen bezoekers in het museum, in Eperon d’Or kan je de Museumpas ook kopen of verlengen”, besluit schepen Himpe.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.