IN BEELD Nieuwe formule van festival Club Soda in Avelgem slaat duidelijk aan

Redactie KW

Het voorbije weekend lanceerde Club Soda een vernieuwd festivalconcept in en rond GC Spikkerelle in Avelgem. Met een gratis event wou organisator jeugdhuis Krak een voorsmaakje geven van wat de editie op 15 april 2017 allemaal te bieden heeft.

Na tien edities wou men met Club Soda een nieuwe weg inslaan. Na enkele brainstormsessies werd ervoor gekozen om voluit te gaan voor een belevingsfestival. De kernwoorden voor het nieuwe concept zijn beats, arts en fun. Bij het eerste kernwoord wordt gekozen voor een variabel aanbod aan live-performers en dj-sets. Daar waar tot vorig jaar enkel deejays de affiche vulden, kon men nu ook terug live-optredens meepikken. Dit jaar viel het optreden van Billie bij vele festivalgangers zeker in de smaak.

IN BEELD Nieuwe formule van festival Club Soda in Avelgem slaat duidelijk aan

Met arts kiest men ervoor om verschillende artistieke projecten te verweven in het festival. Dit gaat van videogames, over digitale projecties en doe-zones. De Fun moet dan weer de sfeer en de innerlijke mens verwennen met diverse foodtrucks en bars binnen een gezellig ingericht kader.

Geslaagde editie

De organisatoren mogen alvast terugblikken op een geslaagde editie. Vele jongeren vonden de weg naar het Avelgemse festival en konden het nieuwe concept wel smaken. Het merendeel van de reacties was positief, hoewel men hier en daar hoopt dat de effectieve versie van volgend voorjaar net nog een tikkeltje meer zal hebben qua aankleding en aanbod van artiesten.

IN BEELD Nieuwe formule van festival Club Soda in Avelgem slaat duidelijk aan

(JMA – Foto’s JMA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.