Illustrator Carll Cneut verkoopt deel van zijn werken in Antwerpen

Redactie KW

Exuberances wordt de allereerste verkooptentoonstelling van de uit Geluwe afkomstige artiest.

WM Gallery komt met een wereldprimeur: illustrator Carll Cneut verkoopt 45 van zijn kunstwerken in de Antwerpse galerij. De expositie bestaat uit grafische pareltjes die al miljoenen mensen wisten te bekoren en waarmee Cneut al meerdere prijzen in de wacht sleepte. Enkele van de kunstwerken maakte Cneut speciaal voor de exclusieve tentoonstelling die loopt van 17 maart tot en met 29 april in de WM Gallery in Antwerpen. Je kan de tentoonstelling bezoeken van donderdag tot en met zondag van 13 tot 18 uur.

Niet enkel in Vlaanderen, maar tot ver daarbuiten bekleden de kunstwerken van Cneut de muren van verschillende galerijen. Een vast adres waar hij regelmatig naartoe trekt, is de Original Art in New York. Eén van de meest toonaangevende exposities in de wereldstad. Ook hier kreeg Cneut geregeld de vraag van galerijen en exposanten om zijn kunstwerken te verkopen. “Ik ben teveel gehecht aan m’n tekeningen”, is het antwoord dat Cneut altijd gaf. Tot nu. Patrick Declerk, de uitbater van WM Gallery, wist Cneut te overtuigen om zijn kunstwerken te verkopen.

Het werk van Cneut is ondertussen bekend in zo’n 45 landen, van Amerika over Japan tot Australië. Zijn prentenboeken en dichtbundels werden al meer dan 170 keer vertaald. Door de jaren heen verzamelde Cneut een uitgebreid arsenaal aan onderscheidingen, waaronder meerdere Boekenpauws, Zilveren Penselen, Gouden Pluimen, de Bologna Ragazzi Award, de Prix Octogone, een Gouden Palm en de Vlaamse cultuurprijs voor de letteren. Geen wonder dat Cneut genoteerd staat op de lijst van ‘Belgen waar het buitenland jaloers op is’. Hij deelt deze lijst met onder andere Matthias Schoenaerts, Stromae en Michael Borremans.

De tentoonstelling In My Head (2015) in de Gentse Sint-Pietersabdij lokte meer dan 50.000 bezoekers, een teken van de populariteit van de kunstenaar.