Ieperse mag met docu naar prestigieus festival in Canada

In de docu staat een ferry en de Brexit centraal. (gf)
In de docu staat een ferry en de Brexit centraal. (gf)
Bert Vanden Berghe

Met haar documentaire ‘4 Seasons in a Day’ mag de Ieperse regisseur naar het internationale documentairefestival in het Canadese Toronto. Een paar jaar geleden gooide ze al hoge ogen met de docu ‘We Will Remember Them’.

De documentaire ‘4 Seasons in a Day’ is naar eigen zeggen een dynamisch portret van de grens tussen Ierland en Noord-Ierland op een zucht van de Brexit. Een ferry voert dagelijks passagiers over de Carlingford Lough, een adembenemend fjord dat in het oosten de grens tussen Ierland en Noord-Ierland vormt. Terwijl de grens onzichtbaar voorbijschuift, brengt de korte overtocht uiteenlopende gevoelens aan de oppervlakte.

De docu krijgt nu zijn wereldpremière in de International Spectrum-competitie van Hot Docs, het internationale documentairefestival in het Canadese Toronto dat ook dit jaar volledig online zal plaatsvinden (29 april-9 mei). Regisseur Annabel Verbeke heeft haar roots in Ieper. Eerder maakte ze al We Will Remember Them. Daarmee gooide ze al hoge ogen op binnen- en buitenlandse filmfestivals. Het werd ook de best bekeken documentaire op Canvas in 2018.

Annabel schreef het scenario samen met Frederik Nicolai, die ook de productie verzorgde voor het Brusselse productiehuis Off World. De internationale coproducenten zijn het Noorse Relation04 Media, het Kroatische Kinoteka en het Litouwse In_Script. ‘4 Seasons in a Day’ kwam, als onderdeel van documentairereeks Borderline van productiehuis Off World, tot stand met steun van het VAF/Mediafonds van Vlaams minister van Media Benjamin Dalle.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten