Ieper blij met versoepeling quarantainemaatregelen in Engeland

Christophe Maertens
Christophe Maertens Medewerker KW

Vanaf 10 juli hoeven in Engeland reizigers geen twee weken meer in quarantaine bij hun aankomst in het land. Dat wil zeggen dat ook Britten die ons land bezoeken bij hun terugkomst niet meer in afzondering moeten, wat goed nieuws is voor het toerisme in de Vredesstad.

Eerder deze week maakte de Britse minister van Transport Grant Shapps bekend dat de mensen uit 59 landen geen twee weken meer in quarantaine moeten bij hun aankomst in Engeland. Belgen die naar Engeland reizen, hoeven dus niet langer 14 dagen in quarantaine als ze dat land binnenkomen. Dat wil ook zeggen dat Britten die ons land bezoeken bij hun terugkomst zich geen weken moet afzonderen.

“Dit is in ieder geval goed nieuws voor Ieper”, zegt schepen van Toerisme Diego Dysmadryl (Open Ieper). “We kunnen nu alvast inzetten op de individuele Britse bezoeker en bekijken hoe we promotie kunnen maken. Later kunnen we ons dan opnieuw concentreren op grote groepen Britse toeristen, daarop zal het wellicht nog een beetje wachten zijn.”

(CMW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier