Iedereen Beroemd in het kielzog van wielrenner Yves Lampaert

Bert Vanden Berghe

Wielrenner Yves Lampaert wil heel graag de iconische koers op zijn palmares schrijven. Eén-programma Iedereen Beroemd volgt hem straks in de voorbereiding daarvan. Hij wordt daarbij gevolgd door Wouter Deboot, die zelf al flink wat kilometers op de fiets maalde.

‘De Weg naar Roubaix’ wordt een nieuwe wekelijkse rubriek in Iedereen Beroemd. Meulebekenaar Wouter Deboot, die eerder al door Amerika en Oceanië fietste, volgt daarbij wielrenner Yves Lampaert van Deceuninck – QuickStep. Lampaert steekt het niet onder stoelen of banken dat hij heel graag de voorjaarsklassieker Parijs-Roubaix op zijn naam wil schrijven.

Twee jaar geleden werd hij derde op het podium en vorig jaar baalde Yves serieus toen de wedstrijd werd afgelast: hij was immers in bloedvorm en exposeerde dat door onder meer een ijzersterke Driedaagse De Panne te rijden. Lampaert bleek grote fan van het Iedereen Beroemd-segment te zijn en kwam zo in contact met Wouter Deboot. De twee starten nu heel binnenkort met de opnames voor een rubriek. Dit voorjaar gaat het segment in Iedereen Beroemd op antenne.