HYPER! gaat met 3000 euro aan materiaal naar huis na overwinning op RoadRock 2019 in Kortrijk

HYPER! op de mainstage. © TV
Redactie KW

Naast heel veel sfeer, zon en plezier was het gisteren ook bittere ernst voor Ramkot, Indigo Mango en HYPER! op het podium van RoadRock 2019. Zij namen deel aan de finale van het evenement met als hoofddoel om met 3000 euro aan materiaal mee te nemen naar huis en de kans om een volledig afgewerkt nummer op te nemen. Een opportuniteit die men niet kon laten liggen.

Ook de fans deelden mee in de zenuwen. “We komen uiteraard supporteren voor Indigo Mango en HYPER! en hopen dat één van deze bands mag winnen. Stiekem hoop ik dat het HYPER! wordt”, lacht Lucie ons toe. De organisatie koos strategisch om het evenement niet gratis te laten doorgaan. “We kozen ervoor om meer bekende artiesten op ons podium te zetten om zo ook de winnaars van de wedstrijd meer publiek te bezorgen. Gevolg daarvan is wel dat het festival vanaf nu wel betalend wordt. Anders is dat niet haalbaar voor ons. Maar ik denk dat de prijs voor een ticket heel schappelijk is”, aldus Bart Denauw van de organisatie.

HYPER! wint

Uiteindelijk mocht HYPER! uit het Gentse met de pluimen gaan lopen op het einde van de rit. “Waw RoadRock, wat een ervaring. We hebben een ongelofelijke avond gehad en zijn blij met de eerste prijs. We hopen jullie allemaal terug te zien tijdens onze CD release op 30 november in Den Trap te Kortrijk”, laat de band ons weten. “Nu hoeven we nooit meer te werken”, knipoogt iemand van de leden.

HYPER! gaat met 3000 euro aan materiaal naar huis na overwinning op RoadRock 2019 in Kortrijk
© HYPER! Band

(TV)