Hotspot van Q-music in de tuin van de familie Hallaert in Oostkamp

© GST
Redactie KW

De tuin van de familie Hallaert uit Oostkamp was woensdag De Hotspot voor radiozender Q-music waarbij Sam De Bruyn zorgde voor de zomerse muziek en apero. Een ideale mix om een druk en bijzonder schooljaar af te sluiten en de grote vakantie met vrienden sfeervol in te zetten.

Vanaf maandag 6 juli trekken Q-dj’s Sam & Jolien het land in om te checken hoe de Vlamingen hun vakantie beleven en gaan ze op zoek naar de hotspots. Elke avond rond aperotijd gaan ze bij een luisteraar langs die vakantie in eigen land houdt en maken ze daar liveradio van 18 tot 20 uur. Sam De Bruyn en Jolien Roels zorgt daarbij voor de zomerse muziek en de aperitief.

Staycation

De familie Hallaert uit de Rozenstraat in Oostkamp houdt dit jaar gewoon een staycation in hun eigen tuin . Normaal zouden ze opnieuw naar hun tweede thuis, The Three Corners, een Belgische hotelketen in Egypte gaan, maar daar stak het coronavirus al tweemaal een stokje voor.

Enkele weken geleden zocht Q-music kandidaten voor het programma De Hotspotter en zowel Koen Hallaert als dochter Lune schreven zich hiervoor in. Lune omdat ze al meer dan 4 maanden, tijdens het online studeren, heel weinig haar vrienden en vriendinnen zag en een beetje van de buitenwereld afgesloten was. Ze bleef binnen haar familiebubbel om geen risico te lopen. Dinsdag was het dan ook haar laatste examen. Eindelijk tijd om thuis wat vriendinnen uit te nodigen en van een welverdiende maar korte vakantie te genieten want halfweg augustus zou ze, als het coronabeest het toelaat, voor haar laatste jaar bachelor sociaal werk, 4 maanden in Finland gaan studeren.

Egypte naar Oostkamp halen

Koen vertelde Q-music dan weer hoe hij probeerde hun staycation in eigen tuin wat op te fleuren. Met heel wat houten palletten die hij hier en daar op de kop kon tikken, bouwde hij als uitlaatklep tijdens de coronaperiode allerhande gezellige plaatsjes.

De bedoeling was een beetje Egypte naar Oostkamp te halen en daarbij mochten bananenplanten zeker niet ontbreken. Koen redde deze planten per toeval vanuit een groencontainer uit de buurt en blijkbaar staan deze met hun volle goesting in de Bloemenwijk in Oostkamp. De tuin van de familie Hallaert werd tot Pallettenland omgedoopt, waar familie en vrienden heel de zomer welkom zijn.

Streekgerechten

De familie Hallaert nodigde 6 extra vrienden uit om samen met Sam De Bruyn en de Q-medewerkers een bubbel van 15 te vormen. Ze stelden Oostkamp op hun manier aan de rest van de luisteraars voor en kregen de opdracht om enkele streekgerechten te promoten.

Oostkampse bieren en wijnen werden geproefd en ook 2 heerlijke droge worstjes, de Baliebrugse Lange en het Oostkampenaartje werden aangeboden. Als dessert mocht de Mereltaart en Hertsbergse bostaart niet ontbreken. De bubbel Oostkampse vrienden kon ook van enkele streekgerechten genieten van bij de Q-hotspot van de vorige dag. Sam De Bruyn neemt de Oostkampse delicatessen naar een volgende bestemming mee. (GST)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.