“Hoop doet leven. Will zong het al zo schoon”

“Muziek is de taal van de gevoelens,” liet de Duitse filosoof Immanuel Kant optekenen. Muziek biedt soelaas waar woorden al eens tekortschieten. Die klanken, die parendans van fantasie en pure wiskunde gaan dieper. Al zeker in tijden van corona.

Music is the answer. Net als humor dat al eens kan zijn in bijzondere tijden als deze coronacrisis. Muziek biedt troost, muziek biedt hoop. Je kan kracht putten uit een lied, geloof ook. In elkaar, in de toekomst… Dat we straks elkaar weer kunnen begroeten op een menselijke manier, pintjes kunnen klinken, elkaar kunnen aanraken… Hoop is de kracht die ons doorheen deze bizarre weken sleurt. Want zoals Will Tura het zo mooi zong: ‘Hoop doet leven’. Geen wonder dat het lied van de West-Vlaming als nummer één uit onze rondvraag op de redactie kwam.

Die parendans van fantasie en wiskunde gaat dieper. Al zeker in tijden van corona. Vandaar onze ‘playlist van hoop’

Hoop vonden we dan ook op Spotify, die digitale pot vol muziek. Daarom stelde onze redactie een lijst samen met hoopgevende klanken uit alle hoeken van de wereld. Van Will Tura over foofighter Dave Grohl tot oude klassiekers als Ben E. King. Want hoop en troost zijn van alle tijden. Muziek ook.

Dus als je het eventjes moeilijk hebt en nood hebt aan een muzikaal hart onder de riem, zet dan even onze ‘Playlist of Hope’ op Spotify op. Je vindt die hieronder.

Heb je een suggestie om onze lijst aan te vullen met een lied? Mail jouw favoriet naar warm@kw.be met een woordje uitleg waarom je dit lied wil delen.

Hou jullie gezond. En geniet even mee.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Onze ‘Playlist of Hope’ op Spotify liet niemand onberoerd. We kregen heel wat suggesties binnen om onze lijst aan te vullen, die zijn nog steeds welkom in de mailbox warm@kw.be.

Maandag 30 maart 2020.

We hebben intussen 50 liedjes in onze lijst staan en een willen we er speciaal uitlichten: ‘Overgaan’ van Will Tura. Het is een suggestie van Elie uit Sint-Michiels die een corona-versie maakte: “Mooi initiatief. Een lied, muziek is altijd een goed medicijn in deze bizarre tijden. Mits een kleine aanpassing van de tekst is de inhoud van ‘Overgaan’ van Will Tura brandend actueel”.

Het lied zelf kan je beluisteren in onze ‘Playlist of Hope’.

Overgaan – Will Tura

Laat maar

laat me nu verplicht alleen

Er mag niemand om me heen

ik wil dit gauw vergeten

maar het duurt nog een tijd

Met die afstand van mij

gaat er geen dag voorbij

zonder dat ik aan jou denk

zal Corona dan toch overgaan

het moet toch snel eens overgaan

zoals nu kan het niet verder gaan

langzaam aan breekt de nieuwe morgen aan

vroeg of laat zal het wel overgaan

voorbij

Hopelijk snel voorbij

‘t was zo mooi voor jou en mij

maar de wereld blijft niet stilstaan

Nu moeten we voor elkaar gaan

want het leven gaat door

al weet ik soms niet waar ik loop

toch heb ik nog een beetje hoop

dat Corona eens zal overgaan

Het moet toch snel eens overgaan

zoals nu kan het niet verder gaan

langzaam aan breekt de nieuwe morgen aan

vroeg of laat zal het wel overgaan

Overgaan

Het moet toch snel eens overgaan

Vroeg of laat zal het wel overgaan.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.