Hommage aan Willy Van den Bussche

Redactie KW

Ongeveer 3 jaar na zijn plotse overlijden in Washington D.C. krijgt de voormalige conservator en directeur van het PMMK een hommage met de tentoonstelling ‘Beween Earth and Heaven II’ in Brugge.

Met ‘Between Eath and Heaven II’ brengen 40 kunstenaars in 120 kunstwerken een hommage aan wijlen Willy Van den Bussche, kunsthistoricus en conservator van het vroegere Provinciaal Museum voor Moderne Kunst in Oostende. Verleenden o.a. hun medewerking Louis de Ccordier, Hans Vandekerckhove, Jacques Charlier, Jan De vliegher, Koen Vanmechelen, Nick Ervinck, Paul Van Hoeydonck, William Sweelove, Yves Velter. Zelf organiseerde Willy Van den Bussche als hoofdconservator van het toenmalige PMMK , nu Mu.ZEE, een eerst keer ‘Between Earth and Heaven’, nieuwe klassieke bewegingen in de actuele kunst, in 2001 in het PMMK.

De tentoonstelling is een organisatie van PAK, Platform voor Actuele Kunsten, en is te genieten in Huis De Lombard, Langestraat 21 Brugge tot 26 juni 2017. Op zaterdag van 10 tot 18.30 uur en zondag van 14 tot 18.30 uur. De toegang is gratis.

(ML)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.