Hoe Zal Ik Het Zeggen van West-Vlaming Jens Dendoncker genomineerd voor Gouden Roos

© VTM
Redactie KW

Vijf Vlaamse tv-programma’s hebben een nominatie op zak voor een Gouden Roos, de meest prestigieuze tv-prijs in Europa. Het gaat om “De Container Cup” van VIER, de VTM-programma’s “Hoe Zal Ik Het Zeggen? ” en “Code Van Coppens” en de VRT-producties “Nachtraven” en “Labels”. Dat hebben de Vlaamse mediagroepen donderdag bekendgemaakt.

‘De Container Cup’, het programma van Woestijnvis dat tijdens de eerste lockdown in maart op VIER en Play Sports te zien was, is genomineerd in de unieke categorie Innovation in the Time of COVID. Die categorie is er dit jaar voor het eerst bij als erkenning voor innovatieve projecten in deze uitzonderlijke coronatijden.

H’oe Zal Ik Het Zeggen?’ maakt kans op een Gouden Roos voor beste comedy, “Code Van Coppens” werd genomineerd in de categorie studio entertainment. Het programma waarin bekende gezichten om ter snelst uit een indrukwekkende themakamer moeten vluchten, stak eerder dit jaar de award voor beste Entertainment op zak op het World Media Festival. Voor “Hoe Zal Ik Het Zeggen? “, waarin Jens Dendoncker op een verrassende manier boodschappen overbrengt aan nietsvermoedende mensen, is het niet de eerste keer dat het programma genomineerd wordt voor een internationale prijs.

Ook de VRT-producties ‘Nachtraven’ en ‘Labels’ maken kans op een Gouden Roos, respectievelijk in de categorie Children, Youth en Social Media and Video Series.

De 59ste editie van de Rose D’Or Awards, het meest prestigieuze Europese festival voor amusementsprogramma’s op televisie, vindt plaats op 9 december tijdens een livestream, gepresenteerd door comedian Nish Kumar.

‘Wat Als?’ (2BE), ‘Benidorm Bastards’ (VTM en 2BE) en de Woestijnvis-productie ‘De Mol’ (toen een programma van Eén) konden in respectievelijk 2013, 2010 en 2000 hun nominatie voor de Gouden Roos verzilveren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier