Hilde Crevits vanavond in ‘De Columbus’ op tv-zender Eén

Hilde Crevits ging een weekje met Wim Lybaert 'met vakantie' voor het tv-programma 'De Columbus'. © Foto JS
Johan Sabbe

Op dinsdag 10 april start Wim Lybaert zijn nieuwe reeks ‘De Columbus’, waarin hij er met een Bekende Vlaming op uittrekt. Zijn eerste reisgenote is minister van Onderwijs Hilde Crevits uit Torhout.

De uitzending start vanavond om 20.40 uur en duurt om en bij de 55 minuten. Na zijn programma Het goeie leven is Wim Lybaert dus opnieuw met zijn zelfgebouwde huis op wielen – zijn camper – op pad gegaan. Hij is Bruggeling, waardoor er in de eerste aflevering van de reeks twee West-Vlamingen te zien zijn. Leeftijdgenoten ook, want Hilde Crevits is 50 en Wim Lybaert 49. Uit de uitzending blijkt trouwens dat ze in hun jeugd ooit misschien samen op taalkamp zijn geweest.

Al na 20 km een radio-interview

In De Columbus weten de presentator en zijn gast niet op voorhand welke bestemming ze uitgaan, want dat beslist het toeval. Ze trekken zonder plan de wereld in en duwen een weekje op de pauzeknop. Zo proberen ze te genieten van vrije tijd die écht vrij is. “Al was zoiets niet vanzelfsprekend”, bekent de Torhoutse politica. “Ik ben nu eenmaal dag in, dag uit met mijn job als minister bezig en doe dat heel intensief. Al na 20 km moesten we even stoppen voor een radio-interview. Daar viel niet onderuit te komen.”

Op mottenjacht in de camper

In het programma hebben Wim en Hilde het onderweg over duizend-en-een dingen. Zelfs over op het eerste gezicht banale zaken, zoals wel of niet graag kussen geven. “In die camper slapen, vond ik ook niet echt het summum”, lacht Hilde. “Niet omdat ik op luxe gesteld ben, integendeel zelfs. Maar omdat er op een gegeven moment een mot de camper was binnengedrongen, een beestje waar ik geen fan van ben om met een gerust hart te gaan slapen. Dus zijn we dan maar aan een grappige mottenjacht begonnen.”

De Columbus, dinsdag 10 april, 20.40 uur, tv-zender Eén

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.