Highkick Wizzard uit Westhoek wint muziekconcours Verse Vis

Het viertal haalde het van zeven deelnemers uit het binnenland.

Afgelopen weekend ontvouwde zich in Zaal De Zwerver de negentiende editie van het muziekconcours Verse Vis. Voor het eerst vond dit plaats met de ondertitel ‘De zwaarste editie’. Harde bands dus. Uit 191 inzendingen werden acht bands gekozen die uit heel Vlaanderen afkomstig waren. Volgens de organisatoren zorgde die voor een hoogstaande finale. De jury onder het voorzitterschap van Pieter-Jan Symons (ook bekend als de helft van Goe Ver In Den Otto) kroonde Highkick Wizzard, een viertal uit de Westhoek met een repetitiekot in Koksijde, tot winnaar.

De bandleden zijn afkomstig uit Woesten, Vladslo, Beerst en Adinkerke. “Hun mix van hardcore en trashmetal wordt gekenmerkt door een no-nonsense aanpak en tonnen enthousiasme“, vermeldt het juryrapport. Op twee en drie eindigden Monkey Juice (uit de buurt van Sint-Niklaas) en Mantis (de verste deelnemer, afkomstig uit Maaseik).De publieksprijs ging naar de opener van de avond, Vague View uit Brugge.

Highkick Wizzard krijgt een betaald optreden aangeboden op één van de podia van Muziekclub De Zwerver (in het komende concertseizoen) èn een plaats op de affiche van Ieper Hardcore Fest. De publieksprijs is een concert op één van de podia van De Zwerver.

(svv)

www.leffingeleuren.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.