Heulse actualiteit gekruid met vleugje humor slaat sterk aan

Vlnr: Andy, Michaël, Tineke van Heule en Olivier. (foto CLL)
Vlnr: Andy, Michaël, Tineke van Heule en Olivier. (foto CLL)
Christophe Lefebvre

Wat krijg je als je actualiteit mengt met het internet en er vervolgens een snuifje humor over strooit? De kans is groot dat het antwoord op deze vraag Allo Eule is. De podcast, gestart door drie overtuigde Heulenaars, kon op korte tijd al heel wat stadsgenoten bekoren. “Als zelfs de lokale priester ons programma heeft gezegend, dan weet je dat het goed zit”, klinkt het.

Andy Debrouwere (43), Michaël ‘Michel’ Dewitte (36) en Olivier Vervaeck (38) kennen elkaar al langer dan vandaag. “Onze banden zijn terug te brengen naar werk en zelfs school. De podcast vloeide daar zo een beetje automatisch uit.”

Het was Olivier die het idee lanceerde en zowel Andy en Michaël waren er meteen voor gevonden. “Heule is niet Kortrijk, laat ons eerlijk zijn”, klinkt het met een kwinkslag. “We zijn een wereldstad, een metropool en dus hadden we echt nood aan een eigen radiostation. We openden een Spotifykanaal met de naam Eule City Radio en wekelijks boksen we een programma in elkaar. We gaven het de uiterst toepasselijke naam Allo Eule omdat we er de actualiteit bespreken.”

Lockdown

Het idee leefde al langer bij het trio maar de coronacrisis gaf de doorslag. “We maakten in het verleden al verschillende vlogs, die meestal over streekbieren gingen”, gaat het verder.

“Michaël maakt zelfs de webfilmpjes voor een drankencentrale uit de streek. We zijn dan ook erg sociale mensen en we waren altijd overal terug te vinden. Toen kwam de lockdown en ging alles dicht. Geen restaurants meer maar vooral geen cafés! Hoe moesten we nu in hemelsnaam nog op de hoogte zijn van wat er in onze eigen gemeente aan het gebeuren was? We trokken richting Facebook waar mensen natuurlijk heel wat posten, maar dat is vaak nogal ‘zagerig’.”

Klachten

“We waren er van overtuigd dat het beter kon en begonnen wekelijks de actualiteit te bespreken maar dan met een luchtige noot. We bleven natuurlijk niet doof voor de klachten van de inwoners en riepen ook de categorie ‘klachten van Heule’ in het leven. Met een flinke portie humor halen we die, samen met onze centrale gast, naar voren waarbij we alles relativeren. Het leven hier is zo slecht niet, we moeten gewoon wat positiever durven denken.”

De centrale gast speelt wekelijks een cruciale rol in de podcast en de link met Heule is een absolute must.

“Dat levert vaak zalige momenten op”, sluit het trio af. “Zo hadden we recent nog, via de telefoon natuurlijk, de pastoor te gast. Hij vertelde languit over zijn hobby’s en sloot het interview af met een zegening van de podcast. Veel beter kan het uiteindelijk niet worden!”

(CL)

Info: https://www.facebook.com/eulecityradio

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.