Het Wilde Westen lokt 30.000 bezoekers tijdens eerste werkjaar

Het concert van alt-J was in luttele seconden uitverkocht. (Foto Belga)
Jasmien Aernout
Jasmien Aernout Medewerker KW

Op 1 januari 2017 werd het Wilde Westen geboren: De Kreun en Festival van Vlaanderen Kortrijk besloten de krachten te bundelen. Het werd meteen een topjaar met 30.000 bezoekers en 29.030 tickets werden verkocht via www.wildewesten.be.

In het eerste levensjaar van het Wilde Westen kende de concertwerking van De Kreun een recordaantal bezoekers. Zo was het concert van alt-J in luttele seconden uitverkocht.

Ook de vaste festivals deden het goed. De tiende editie van Sonic City verhuisde naar evenementenhal Départ op Kortrijk Weide en lokte bijna drieduizend bezoekers uit heel Europa. Het nichefestival past volgens het Wilde Westen perfect in hun DNA. In 2017 werd Bos! gelanceerd, een nieuw festival met onversterkte concerten in natuurdomein Bergelen in Gullegem.

Ook het Festival Kortrijk 2017, met klassieke en hedendaagse concerten over tien dagen op verschillende locaties in de stad, kreeg een gedurfd tintje met een voornamelijk niet-westers programma.

Variatie

In 2018 blijft het Wilde Westen kiezen voor een gevarieerd programma. “De Jeugd van Tegenwoordig, The Sheila Divine, Protomartyr, Amandine Beyer & Giuliano Carmignola en Brussels Philharmonic & Vlaams Radio Koor. De drie festivals Sonic City, Bos! en Festival Kortrijk worden verder uitgebouwd. Dit jaar komt ook Klinkende Stad terug als geluidskunstfestival en blijft Wilde Westen een vaste waarde voor muziekbeleving in Kortrijk en de Eurometropool”, aldus het Wilde Westen.

(JA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier