Hendrik Lasure belijdt muzikale bloedband in korte documentaire

Redactie KW

Samen met zijn maatje Casper Van De Velde (drums) vormt de Bruggeling Schntzl, dat jazz koppelt aan elektronica. In de herfst volgde videast Flor Huybens hen. Dit leverde een intiem audiovisueel portret op.

Schntzl is de muzikale paraplu waar het veelzijdige tweetal Hendrik Lasure (piano en elektronica) en Casper Van De Velde (drums en elektronica) onder schuilt. In 2016 verscheen hun debuutalbum s chntzl. Twee jaar later gaf het duo de ep paper, wind prijs. In februari 2020 verscheen op het Brugse label W.E.R.F. Records de cd c atwalk .

Gemeenschappelijke grond

Geen albumrelease zonder optredens, maar ook schntzl zag door de lockdowns concerten geannuleerd worden. Toch konden ze vorig jaar voor een publiek spelen. Flor Huybens greep dit aan om een mini-docu over Lasure en Van De Velde te draaien. Hierin belijden ze hun wederzijds muzikaal respect. “We kennen elkaar al lang en maken ondertussen een hele tijd samen muziek”, klinkt het. “Het is evident om met Hendrik te werken”, vult Van De Velde aan, waarop Lasure vooral de intuïtie van zijn muzikale makker looft. “Op het vlak van smaak hebben we gemeenschappelijke grond . Voorts vullen we elkaar heel goed aan.”

Als de teugels van de coronamaatregelen voor de culturele sector opnieuw wat gevierd worden, treedt Schntzl op zaterdag 6 maart in De Grote Post in Oostende op.

(SVV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.