Heemkring wint tweede Stadense cultuurprijs

De Stadense cultuurraad reikte vrijdagavond in gemeenschapscentrum Het SWOK de tweede Stadense cultuurprijs uit.

“Die is bedoeld voor een vereniging, groep, persoon, instelling of dienst die een uitzonderlijke culturele prestatie heeft geleverd of zich heel verdienstelijk gemaakt heeft voor de gemeente op cultureel vlak.”, legt cultuurraadvoorzitter Marino Van Ysacker uit.

“De prijs wordt toegekend tijdens de algemene vergadering van de cultuurraad. Elke vereniging die lid is van de Stadense cultuurraad en aanwezig is op de algemene vergadering kan een stem uitbrengen.”. Er boden zich negen kandidaten aan voor de prijs. Heemkring Antonius Sanderus kreeg uiteindelijk de meeste stemmen achter zijn naam.

“De vereniging bestaat dit jaar welgeteld 50 jaar, verzorgt jaarlijks een uitgave rond een bepaald thema en organiseert ook een jaarlijkse tentoonstelling rond een centraal thema.”, weet Marino Van Ysacker. “Verder is ze ook de motor achter de verbroedering met het Duitse Staden-Florstadt en is hun rijk archief te consulteren op aanvraag.”

Heemkringvertegenwoordiger Bernard Crombez mocht de cultuurtrofee – een werk van plaatselijk kunstenaar Luc Lapere – in ontvangst nemen.

(BCH/foto JCR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.