Harlekijn Kortrijk zegt ‘Foei Minister’ in nieuwe komedie

Redactie KW

‘Foei minister’ is de titel van de volgende productie die toneelkring Harlekijn vanaf zaterdag 17 maart brengt. Filip Santens tekent dit keer voor de regie.

De komedie draait rond het persoontje van een minister die met de secretaresse van de voorzitter van de grootste oppositiepartij een nachtje wil doorbrengen in een Brussels hotel. De buitenwereld, en vooral de vrouw van de minister, denkt dat hij deelneemt aan een parlementaire nachtzitting.

Wanneer het dode lichaam van een man in de hotelkamer ontdekt wordt, en verschillende ongenode gasten en bezoekers de revue passeren, loopt alles natuurlijk in het honderd. Alain Baert, Claire Vercoutere, Danny Synhaeve, Guido Grymonprez, Maud Vansteenkiste, Mieke Decabooter en Sofie Cottem stonden bij Harlekijn al eerder op de planken.

Drie nieuwe acteurs

Er zijn ook drie nieuwe acteurs: Ariane Louvaert (45) uit Kortrijk is getrouwd met Jo Maes en de mama van Pieter (19) en Fien (15). Ze werkt als leerkracht in basisschool Driehofsteden en in Spiere. Ariane komt al jaren kijken naar de voorstellingen van Harlekijn. “Het kriebelde altijd al om ook eens op de planken te staan. Op een dag kreeg ik de uitnodiging om een mini-rolletje te spelen.” Voor Ariane valt het alvast heel goed mee. “Het smaakt nu al naar meer met dit fijn team,” stelt ze.

Luc Sockeel (58) uit Marke had ook al lang zin om eens een klein rolletje op zich te nemen. Luc, die getrouwd is met Mia Verdonck en vader van Elien (30) en Maxim (25), leerde de toneelkring kennen doordat hij ook in het Parochiaal Centrum in de Beekstraat een wielerquiz organiseerde. Luc vindt het wel plezant en weet nu al dat hij weer een groep vrienden bij heeft.

Voorstellingen

Ook Jurgen Buysschaert (50) die bij de federale politie werkt, neemt voor het eerst een kleine rol op zich. Zijn echtgenote Annelore De Busschere en zoon Mateo spelen al bij Harlekijn. Jurgen rolde er eerst in als medewerker. Hij maakte al affiches en beheert de website. Nu staat hij voor het eerst op de planken. Hij hoopt alvast dat de plankenkoorts niet toeslaat.

De voorstellingen vinden plaats in PC Beekstraat 65 in Kortrijk op zaterdagen 17 en 24 maart, dinsdag 20 maart en vrijdag 23 maart, telkens om 20 uur en op zondag 18 maart om 17 uur. (EDB)

Reserveren kan via de Harlofoon op 0474 06 93 71 of via reservatie@toneelkring-harlekijn.be . Volwassenen betalen 8 euro en kinderen tot en met 12 jaar 3 euro.

(EDB – foto EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.