Hang kunst aan je raam en word deel van het straatmuseum

Koenraad Degroote, Ludwig Vankeirsbilck, Bart Dekeukeleire, Heleen Vullers, Eric Vaernewijck © KB
Redactie KW

In juli en augustus worden alle Dentergemnaren uitgenodigd om hun raam om te toveren tot een museumvitrine en op zoek te gaan naar kunst in de gemeente.

Zaterdag was de officiële start voor het straatmuseum. Het is een initiatief van de cultuurraad. “Alles kan en alles mag! Iedereen mag meedoen, je hoeft zeker geen kunstenaar te zijn”, verzekert Ludwig Vankeirsbulck, voorzitter van de cultuurraad.

“Het doel is om het straatbeeld op te fleuren met zoveel mogelijk kunstwerken. Tekeningen, gedichten, foto’s, oude voorwerpen, schilderijen: de mogelijkheden zijn oneindig. We doen een beroep op de creativiteit en de vindingrijkheid van alle inwoners. Ook kinderen mogen meedoen natuurlijk.”

Inschrijven is niet nodig. De Dentergemse publieke gebouwen geven alvast het goede voorbeeld. “We vragen dan ook de medewerking van onze inwoners om onze opzet te doen slagen. We denken er ook aan om later misschien een overzichtstentoonstelling te organiseren. Het idee komt uit Antwerpen waar de plaatselijke acteurs en muzikanten dergelijk initiatief op poten hebben gezet.”

Alternatief

Door de uitbraak van het coronavirus werden alle culturele activiteiten geannuleerd of uitgesteld. Ook de voorbereidingen voor diverse activiteiten werden stopgezet door van de onzekerheid. Er kunnen momenteel geen tentoonstellingen georganiseerd worden. De cultuurliefhebber blijft dezer dagen serieus op zijn of haar honger zitten.

Zo ontstond bij de cultuurraad van Dentergem het idee om een waardig alternatief te organiseren in de vorm van een straatmuseum. De eerste slogan luidt als volgt: ‘samen maken we een straatmuseum’. De tweede slogan luidt: ‘op zoek naar kunst’ en hierbij worden de inwoners uitgenodigd om in juli en augustus op stap te gaan in de gemeente om het straatmuseum te bewonderen in de vier deelgemeenten. (KB)

Info: Heleen Vullers, 051 57 55 14, cultuurfunctionaris@dentergem.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten