Hamdi Ben Miled rijdt rond met nummerplaat M-MCFLY: “Droom om DeLorean te hebben”

De auto kan gehuurd worden. "Ik zal wel de chauffeur zijn, want het voertuig is me veel te dierbaar", geeft Hamdi Ben Miled meteen mee. © VTM
Tom Vanderghinste
Tom Vanderghinste Medewerker KW

Het nieuwe programma Vanity Plates bij VTM 2 toont vanaf donderdag 3 september de trotste eigenaars achter gepersonaliseerde nummerplaten. Hamdi Ben Miled uit Waregem pakt uit met de nostalgische nummerplaat M-MCFLY, die refereert naar de legendarische Back To The Future-films. De 38-jarige leerkracht mechanica/lassen in Groenhove rijdt op zijn vrije dagen rond met een DeLorean.

In België rijden er maar liefst 40.000 autobestuurders rond met een nummerplaat naar keuze. Sommigen al dan niet gelinkt aan de juiste auto. Voor velen is de drijfveer het uniek zijn in de wereld, maar voor een aantal onder hen is het een passie die naar boven gebracht wordt en die gerust gezien mag worden. “Ik herinner me nog goed toen ik op 11-jarige leeftijd de film zag op tv. Het was toen al een droom om zelf een DeLorean in huis te hebben, maar als jeugdige tiener ging dat niet zo gemakkelijk. Die auto’s kosten gemakkelijk 50.000 euro”, verduidelijkt Hamdi Ben Miled. Met een vrouw, twee kinderen en een extreme passie voor wagens startte Hamdi later zijn bijberoep op, waaronder Lectromotive en Futurerent.

Puur toeval

Dat de aankoop van de DeLorean niet gepland was, dat is een feit. “Ik zit al een aantal jaar op bepaalde fora die specifiek gericht zijn naar de DeLorean- en Back To The Future-fans. Veel dergelijke auto’s rijden er niet rond in België, dus is de verkoop ook heel beperkt. Plots vertelde er iemand dat hij zijn auto wilde verkopen en ik heb meteen toegehapt”, zegt Hamdi enthousiast.

Er vroeg zelfs iemand of ik op nucleaire brandstof rijd

Zelf deed hij ook nog een aantal aanpassingen aan het voertuig. “Ik heb de auto verlaagd, andere verlichting ingebouwd, heel wat zaken vervangen en als top of the bill heb ik ervoor gezorgd dat de auto van op afstand gestart kan worden. Dat trekt hele grote ogen bij het volk.” Of zijn vrouw zich kan vinden in zijn passie? “Mijn vrouw vindt het voertuig niet zo speciaal, maar heeft respect voor wat ik doe en dat is het belangrijkste. Ze heeft er zelf nog nooit ingezeten, maar wie weet komt dat ooit wel.” (lacht)

Gesigneerd

Al van jongs af aan verzamelt Hamdi miniatuur-DeLoreans. Nu er een berijdbare versie bijgekomen is, die volledig in orde gesteld werd, besloot Hamdi om er nog een aantal handtekeningen aan toe te voegen. “Niemand minder dan acteurs Christopher Lloyd (Dr. Emmett Brown), Claudia Wells (Jennifer Parker) en Donald Fullilove (Mayor Goldie Wilson) signeerden al het dashboard van de auto.” Het mag dus gezegd worden dat de auto opvalt in het straatbeeld. “Mensen lachen als ze me zien rijden en steken me zelfs voorbij om foto’s te maken. Vooral dertigers en veertigers die de film kennen. Er vroeg zelfs iemand of ik op nucleaire brandstof rijd. Voor de tieners is dit maar een blikken doos die rondrijdt.”

Trouwfeesten

Wie zelf in het voertuig wil zitten, kan de auto huren via futurerent.be. Er zelf mee rijden is een ander verhaal. “Wie wil kan de auto huren voor een huwelijk bijvoorbeeld. Ik zal wel de chauffeur zijn, want het voertuig is me veel te dierbaar. Daarnaast beschik ik ook over de Back to the Future 2-schoenen en -hoverboard, wat toch een extra touch geeft aan het verhaal.”

Nieuwe realityreeks ‘Vanity Plates’: vanaf morgen, donderdag 3 september, om 20.35 bij VTM 2.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.