Guy Verlinde eert dementerende moeder in videoclip

Velen zetten hun mama op moederdag in de bloemen. Aartrijkenaar Guy Verlinde grijpt als bluesman naar de muziek. Hij maakte een videoclip bij ‘Solitude & Grace’, een nummer dat hij schreef over het zoeken naar heldere momenten bij zijn dementerende moeder.

Guy Verlinde. © GF

‘Solitude & Grace’ is één van de elf nummers op ‘All is forgiven’, de uitstekende akoestische cd die Guy Verlinde eerder dit jaar aan de wereld prijsgaf. Met deze song eert de 42-jarige naar Gent uitgeweken Aartrijkenaar zijn aan dementie lijdende moeder. “Sinds enkele jaren verblijft zij in het verzorgingstehuis Ter Berken in Roeselare en zit in een vergevorderd stadium van haar ziekte”, zegt Verlinde.

“Ze herkent niemand meer en alle communicatie is al lang verdwenen. Het enige wat overblijft van de ooit zo weerbare vrouw is haar frêle lichaam. Bij elk bezoek merk ik dat ik op zoek ga naar momenten van helderheid, maar die zijn jammer genoeg al lang weg. Maar het (tevergeefs) zoeken naar iets dat er niet meer is, tot we het af en toe nog denken te vinden of te zien, werkt troostend. ‘Solitude & Grace’ is dan ook een ode aan een zeer sterke vrouw, die geveld werd door deze slepende ziekte.”

Verlinde maakte nu een videclip bij dit aangrijpende nummer en sprokkelde hiervoor onder meer foto’s uit de familiealbums bij elkaar.

https://www.youtube.com/watch?v=GOjc4qDgZXY

(SVV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.