Guga Baúl moet olieworstelen: “Het moeilijkste? Krachten doseren”

Sander en Guga klaar voor de start. © Beat VTM
Bert Vanden Berghe

Guga Baúl, ook bekend als West-Vlaming Laurent Bailleul, bijt maandagavond de spits af in het nieuwe programma ‘Beat VTM’.

In het gloednieuwe VTM-programma Beat VTM moeten acht bekende en onbekende Vlamingen het tegen elkaar opnemen. Het startschot wordt gegeven door Guga Baúl, die not amused was toen hij zijn opdracht te horen kreeg. Dat was duidelijk in de startaflevering.

“Daar kreeg ik heel wat reactie op, ja”, aldus Guga. “Vooral omdat ik het niet bepaald onder stoelen of banken had gestoken dat het niet mijn ding was. Maar ze hadden het toch van mijn gezicht afgelezen. Het had veel te maken met het feit dat ik als eerste ging en dus niet wist of er geen leukere dingen zouden passeren. Ik had niet veel zin om nog eens iets intens te doen op fysiek vlak (hij nam eerder al deel aan Boxing Stars op VTM, red.). Maar toen ik de rest van de opdrachten zag, kon ik er wel mee leven.”

Guga Baúl moet olieworstelen:
© Beat VTM

“Of ik het onderschat heb? Nee, het heeft mijn verwachtingen ingelost. Al was het wel intens. Zeker als je door de kinderen weinig geslapen hebt en dan ‘s morgens moet trainen… dan durft het al eens serieus pijn doen. Het grote voordeel was dat ik in die periode met veel andere zaken bezig was, zoals mijn theatertour. Het moeilijkste was mijn krachten doseren, want je blijft maar gaan en voelt dan plots hoe ver je bent gegaan. Ik begon wel heel gefocust aan de wedstrijd. De avond voordien heb ik me vooral gericht op positieve affirmaties en ademhalingsoefeningen bij het mediteren. Dat heeft enorm geholpen.” Over de afloop kan Guga niks kwijt. “Ik ben wel tevreden. Maar of ik het olieworstelen nog eens ga doen? Ik ga passen, denk ik.”


Beat VTM, op maandag 27 januari om 20.35 uur op VTM.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier