‘Groetjes uit…’: een verbindend foto-project uit Brugge

© Davy Coghe
© Davy Coghe
Stefan Vankerkhoven

Uitwijken en Brugge Plus pakken uit met 200 portretten van Bruggelingen op vijf plaatsen langs de Brugse Ring. Het foto-project ‘Groetjes uit…’ wil een positieve en verbindende boodschap uitdragen in deze moeilijke coronatijd.

“We mogen elkaar niet vastpakken, we mogen niet met velen samenkomen, maar we mogen elkaar gelukkig wel van op een afstand groeten”, zegt de Brugse burgemeester Dirk De fauw. Dat is het uitgangspunt van het foto-project ‘Groetjes uit….’. De fotografen Griet Janssens en Monica Fierlafijn gingen samen met Stef en Janes van Uitwijken coronaproof op pad en belden willekeurig aan bij buurtbewoners uit vijf Brugse wijken: Sint-Andries, Zeebrugge, Sint-Michiels, Sint-Pieters en Sint-Kruis.

“Dat leidde tot gezellige babbels en prachtige zwart-wit foto’s”, vervolgt Dirk De fauw. “Tot 12 april zijn die foto’s te bewonderen op grote aanplakborden op locaties waar veel volk al rijdend of wandelend voorbij komt. Op een symbolische manier worden we op de ring van Brugge omringd door stadsgenoten en dat is een bijzonder fijn gevoel. Wie thuis wil proeven van ‘Groetjes uit…’ vindt op www.uitwijken.be de ‘making of’ van het project, met verbindende gesprekken.”

De foto’s zijn te zien aan de Passantenbrug langs de Hendrik Consciencelaan, de Bloedput, de Ezelpoort, het Baron Ruzettepark en de Kruispoort.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.