https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Groen licht voor Highlight Festival in Ieper op 28 augustus

Lennert Vintevogel (links) en Jeroen Crombez bij de opbouw van Highlight Festival in 2019. (Foto TOGH)
Lennert Vintevogel (links) en Jeroen Crombez bij de opbouw van Highlight Festival in 2019. (Foto TOGH)
Tom Gheeraert

De organisatoren van Highlight Festival hebben via hun sociale media aangekondigd dat het festival dit jaar zeker doorgaat op zaterdag 28 augustus. Met ‘Circus of Felicity’ is het thema ook al bekend en normaal is het de bedoeling dat dezelfde dj’s op de affiche komen als die van vorig jaar.

De organisatoren van Highlight Festival in Ieper volgden dinsdag met veel belangstelling de persconferentie van het Overlegcomité. “Inderdaad, een paar weken geleden hadden we al eens een algemene vergadering waarbij we alles een op een rijtje gezet hebben. We wisten dat er een aankondiging van de overheid ging komen dus hebben we unaniem beslist om het festival toch te organiseren”, zegt Lennert Vintevogel, een van de vier organisatoren van Highlight Festival.

Circus of Felicity

Op hun sociale media werd de aankondiging dat het Highlight Festival gewoon doorgaat op zaterdag 28 augustus alvast met veel enthousiasme onthaald. Amper twee uur na de bekendmaking waren er al bijna 300 reacties op Facebook. Ook het thema werd al onthuld: Circus of Felicity. “Dit jaar staat Highlight Festival volledig in het teken van circus. Er gaan opnieuw drie stages zijn. Dat blijft dus hetzelfde als in 2019. Maar die zullen er totaal anders uitzien. We beslisten om geen extra stage te voorzien omdat het te kortbij was, maar laat ons zeggen dat 70% al vaststaat, en dat er dus nog een 30% moet geregeld worden. Nu gaan we in zesde versnelling schakelen om alles in orde te krijgen.”

Dezelfde affiche?

“De dj’s zelf stonden al vast in 2020. Daar kan ik tot op heden nog niets over vertellen omdat we nog eens die bookingsagenten moeten contacteren om te horen of die acts beschikbaar zijn op 28 augustus, maar het is in iedere geval onze intentie om uit te pakken met dezelfde affiche als in 2020, zoals we eerder aangekondigd hadden. We zullen bekijken of iedereen beschikbaar is en dan eventueel nog nieuwe dj’s toevoegen. De beslissing is nog maar enkele uren geleden gevallen. We hebben meteen aangekondigd dat er een nieuwe editie komt. Maandag zullen we met meer informatie naar buiten komen op onze website.”

Voorwaarden

Sowieso wordt het voor organisator Cromvine een uitdaging om een festival te organiseren onder de dan nog geldende coronamaatregelen. “Dat klopt. Het is nog een beetje afwachten, want het hangt nog af van twee grote pijlers. We gaan ons best doen om dat zo goed en zo veilig mogelijk te organiseren. Er zijn inderdaad een paar voorwaarden aan verbonden en komende week zullen we bekijken hoe we dat zullen aanpakken”, besluit Lennert Vintevogel.” (TOGH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.