Grensrock sluit weekend af in schoonheid

© Nicolas Verhaeghe
Redactie KW

Grensrock editie 2018 sloot gisteren zijn weekend af in schoonheid. Het gratis festival, die terug zijn vaste stek kreeg in het Brouwerspark te Menen verwelkomde meer dan duizenden muziekliefhebbers.

Grensrock kon gelukkig rekenen op meer dan 300 vrijwilligers om dit festival draaiende te houden. De zon wierp zijn warme zomergloed nog feller in de strijd dan vrijdag. Kapitein Winokio beet zaterdag om 16 uur de spits af en verblijde nogmaals onze kinderen met zijn eigentijdse versies van traditionele kinderliedjes. De organisatie besloot om de fans dicht bij het podium een welgekomen verfrissing te bezorgen door hen met de waterpistool te lijf te gaan. The RG’s uit Kortrijk goot vanaf 17:45 uur noise en melodie in een stevige rock gevolgd om 20 uur door de groep Nordmann.

Grensrock sluit weekend af in schoonheid
© Nicolas Verhaeghe

Om half 10 stond de al overvolle grasweide nog voller om onze Belgische trots Piet Goddaer, alias Ozark Henry aan het werk kunnen zien. De songschrijver, componist en zanger wist het publiek te bekoren. Het Antwerpse duo ‘Blackwave’ kwam ons om 23:20 uur een knap staaltje Belgische hiphop presenteren. Het volk danste… Het grote Grensrockweekend kreeg om half 1 uur zijn finale dankzij de twee Antwerpse DJ’s Laston & Geo. Onder het motto ‘Zolang het maar funky is!’ sloten zij het hele gebeuren af.

Grensrock sluit weekend af in schoonheid
© Nicolas Verhaeghe

De mensen waren er, de zon was omnipresent en het bier vloeide rijkelijk. De organisatoren slaakten een diepe zucht van verlichting en van tevredenheid. Op naar de volgende editie.

(NV/foto’s NV)