Goose mist maar net koppositie ‘The Greatest Switch’

© (Foto Facebookpagina Goose)
Redactie KW

‘Synrise’ stijgt van drie naar twee in de dancechart samengesteld door de luisteraars van Studio Brussel.

Al jaren probeert Studio Brussel de liefhebbers van kwalitatieve dance aan zich te binden met het programma ‘Switch’. Jaarlijks laat de openbare (jongeren)zender zijn luisteraars ook stemmen voor ‘The Greatest Switch’, de beste dancetracks van onze tijdrekening.

Vrijdagavond 30 oktober ging om 19 uur een marathonuitzending van start die liefst 24 uur duurde. Dat België al sinds de jaren ’70 een land is waar baanbrekende dancetracks gemaakt worden, bleek eens te meer tijdens de live-uitzending. In de top tien staan liefst vijf binnenlandse producties. Op kousenvoeten komt Daan de top tien binnen met ‘Housewife’ en voor het vijfde jaar op rij spant ‘Universal Nation’ van dj en producer Mike ‘M.I.K.E.’ Dierickx alias Push de kroon.

360 graden-video

Van drie naar twee stijgt Goose met ‘Synrise’. De titeltrack van hun gelijknamige tweede langspeler brachten de Kortrijkzanen tien jaar geleden als single uit. Om de verjaardag van die classic te vieren, nam het viertal onlangs in zijn eigen Safari Studios in zijn thuisstad een zogenaamde immersieve liveversie op. Het resultaat werd gefilmd en kun je hier bekijken. Immersie geeft je een virtual reality-gevoel, want de camera maakt in één take zwenkingen die een 360 graden-video opleveren. Onlangs kwam er ook een Engelstalige minidocumentaire uit waarin de leden van Goose nader ingaan op de moeizame totstandkoming van ‘Synrise’ en de glorieuze erfenis. Klik hier.

Eerder dit jaar verscheen ook een speciale ten inch van ‘Synrise’ naar aanleiding van de alternatieve versie van Record Store Day. De hoes (zie foto) is een tekening van Storm Thorgerson, de Britse kunstenaar die de album sleeve van ‘Synrise’ ontwierp en de legendarische status verwierf omwille van zijn werk voor de Britse band Pink Floyd.

(SVV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten