GidsenPlus vzw heeft een nieuwe voorzitter

Béatrice Ramboux, Ellie Samyn, Philippe Fieux, Bart Hanson, Dominique Vanden Berghe, Geert Callens en zittend Marc Vanherpe.© gf
Béatrice Ramboux, Ellie Samyn, Philippe Fieux, Bart Hanson, Dominique Vanden Berghe, Geert Callens en zittend Marc Vanherpe.© gf
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Gidsenvereniging GidsenPlus vzw die zowel in Kortrijk als in de hele Leiestreek rondleidingen verzorgt voor grote en kleine groepen heeft een nieuw bestuur gekozen. Voorzitter Jan Devos wordt opgevolgd door Dominique Vanden Berghe.

Jan Devos liet weten zich niet opnieuw kiesbaar te stellen waardoor zijn functie vrij kwam te staan. Omwille van de maatregelen konden de leden van GidsenPlus vzw niet fysiek samenkomen maar is het toch gelukt om via een virtuele stemming het nieuwe bestuur te kiezen.

De nieuwe bestuurders zijn Geert Callens, Marc Vanherpe, Béatrice Ramboux, Philippe Fieux, Bart Hanson en Ellie Samyn die de taken verdelen zoals ondervoorzitter, secretaris, financieel beheerder, communicatie- en vormingsverantwoordelijke, verdeler van de gidsbeurten, opstart nieuwe rondleidingen, enzovoort.

“Alles zal in vlotte samenwerking gebeuren met de nieuwe voorzitter Dominique Vanden Berghe die al een aantal jaar lid is van GidsenPlus vzw en reeds onder heel wat initiatieven haar schouders zette. Ze is een enthousiaste, ingeweken Kortrijkzaan die haar hart verloren is in de stad en bij uitbreiding de hele Leiestreek. Zij staat voor hetgeen GidsenPlus vzw al 8 jaar staat, namelijk mensen enthousiasmeren tijdens rondleidingen te voet, met de fiets, met de step of zelfs per boot en dit op een leuke en vertellende manier over het heden, verleden en zeker de toekomst”, aldus het bestuur.

Boeiende verhalen

“GidsenPlus is een equipe begenadigde vertellers en ‘boeiende verhalen’-makers. Fijne mensen die elkaar inspireren, elk met een eigen achtergrond, een unieke insteek. Ik voelde er mij meteen opgenomen en voelde me direct thuis. Het is een eer om deel uit te maken van het team”, zegt Dominique Vandenberghe als nieuwe voorzitter.

“We wensen bij deze ook Jan Devos te bedanken voor alles wat hij voor GidsenPlus vzw heeft betekend. Dankzij zijn inzet, motivatie en inspiratie staat de vereniging bekend als een waardevolle meerwaarde voor de stad en de hele Leiestreek in het vertellen van leuke verhalen, toffe anekdotes en maken we er voor de toerist een aangename rondleiding van”, aldus de nieuwe bestuurders.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.