Gezocht: West-Vlaamse meisjes voor spin-off Eigen Kweek

Het Eigen Kweek-personage van Maaike Cafmeyer krijgt een eigen reeks. (foto VRT)
Het Eigen Kweek-personage van Maaike Cafmeyer krijgt een eigen reeks. (foto VRT)
Bert Vanden Berghe

Mathias Sercu pakt straks uit met ‘Chantal’, een spin-off van ‘Eigen Kweek’, waarin het personage van Maaike Cafmeyer centraal staat. Er wordt nu gezocht naar jonge meisjes om deel uit te maken van de cast.

Twee jaar na de laatste aflevering van Eigen Kweek mogen we stilaan weer uitkijken naar een spin-off die in de steigers staat bij productiehuis Eyeworks. Chantal , zoals de reeks voorlopig heet, draait rond het gelijknamige personage dat vertolkt werd door Maaike Cafmeyer. In de oorspronkelijke reeks was Chantal een ietwat naïeve politieagente, die vriendin aan huis was bij de wietkwekende familie Welvaert. Op het einde van seizoen twee bleek dat ze het hele plannetje van de familie doorhad. In het derde seizoen dook ook Mathias Sercu op, die de rol van onderzoeksrechter speelde.

Sercu schreef nu een scenario voor een spin-off. Daarvoor kreeg hij vorige zomer de nodige scenariosteun. Op de laatste dag van 2020 werd de laatste hand gelegd aan het scenario. Als alles goed gaat, vinden deze zomer de opnames plaats voor de reeks, die te zien zal zijn op Eén. Wanneer precies is nog niet bekend. De regie ligt in handen van Jeroen Dumoulein, oorspronkelijk van Kortrijk afkomstig. De jonge veertiger draaide mee aan onder meer Wittekerke , Aspe , Zone Stad en de telenovella’s LouisLouise , David en Ella . Hij werkte ook mee aan Familie en de jongerenreeks Nachtwacht van Studio 100. Recent regisseerde hij het goed onthaalde We moeten eens praten , de lockdownreeks met Rik Verheye en Clara Cleymans.

Het scenario van de spin-off van ‘Eigen Kweek’ is afgewerkt. Nu wordt er volop gecast, onder meer voor de rol van de dochter van Maaike Cafmeyer. (foto VRT)
Het scenario van de spin-off van ‘Eigen Kweek’ is afgewerkt. Nu wordt er volop gecast, onder meer voor de rol van de dochter van Maaike Cafmeyer. (foto VRT)

Voor Chantal wordt er nu volop gecast. Zo doet het castingagentschap een oproep naar nieuw West-Vlaams talent. Daarnaast zijn ze ook op zoek naar meisjes tussen de 9 en 11 jaar die niet op hun mondje zijn gevallen. Concreet worden er drie meisjes gezocht. Eentje om de dochter van Chantal te spelen, en twee vriendinnetjes. Het personage van Emma werd in de oorspronkelijke reeks vertolkt door twee jonge meisjes: Alice Erard en Miet Dujardin. Over het verhaal zelf is nog niets bekend, maar als er gezocht wordt naar een jonge tiener, ziet het er naar uit dat de reeks zich zal afspelen kort na het derde seizoen. De reeks was een van de meest succesvolle reeksen ooit voor de VRT. Het tweede seizoen haalde gemiddeld twee miljoen kijkers. De finale van het derde seizoen klokte af op bijna 1,9 miljoen kijkers.

Inschrijven kan via deze weg.