Gezellige sfeer op vernieuwd Leffingeleuren

Redactie KW

Leffingeleuren begon vrijdag lichtjes in mineur met hevige regenval, maar het volk vond op zaterdag toch de weg richting de markt.

De Belgische postrockband Statue, met Leffingenaar Joos Houwen in de rangen, had de eer om in Zaal De Zwerver Leffingeleuren officieel te openen. Niet veel later gingen de hemelsluizen open en werden de festivalgangers gedwongen om te schuilen onder tentjes en afdakjes. Alle tickets voor de eerste avond waren uitverkocht, maar de grote toeloop op het gratis gedeelte op de markt bleef door het slechte weer uit. Mede door die hevige regenval ontstonden bovendien problemen op de randparking langs de Leffingestraat, waarna besloten werd de parking op zaterdag niet te openen en een nieuwe, verharde parking langs de Slijpesteenweg te voorzien.

Schaarsgeklede paaldanseressen

Op zaterdag kon het festival gelukkig rekenen op een pak beter weer, wat zich al snel vertaalde in een gezellige drukte op de markt. De verschillende foodtrucks, de diverse bars en de leuke kinderanimatie werden gesmaakt door de, veelal lokale, aanwezigen. De gratis optredens op Buskerstreet lokten het nodige volk naar de hippe zelfgemaakte houten tribune en vooral de schaarsgeklede paaldanseressen van Les Polettes bleken een schot in de roos! Ook de DJ’s in het VW-busje lieten hun kleine dansvloer geleidelijk vollopen. Die gezellige sfeer op de markt – en het zonnige weer – hield het publiek in eerste instantie echter buiten, waardoor de Zaal en vooral de nieuwe Kapeltent in de namiddag een wat troosteloze lege aanblik boden, ondanks een opnieuw uitverkochte dag. ‘s Avonds vond de festivalganger alsnog de weg naar binnen: zo kreeg onder meer Meg Baird met haar breekbare stem het café moeiteloos stil, genoot het volk in de zaal van de 24-jarige Torres en de instrumentale formatie Dans Dans en gingen in de tent de handen op elkaar voor Tout Va Bien.

Zondag wordt het vooral uitkijken naar de hommage aan Moondog van Roland Van Campenhout & Friends om 20.30 uur in Zaal De Zwerver, een festival binnen het festival en een samenwerking met Beaufort: Buiten de Grenzen. Er zijn nog dagtickets beschikbaar.

(HD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.