Gevarieerd cultuurprogramma voor 2021-2022 voorgesteld in Moorslede

Zij staan klaar voor jou: Tom Vanoverberghe, Charlotte Eeckhout, Johan Debrauwer, chef cultuur Sammy Vermeesch, schepen Nessim Ben Driss, Peter Schoutteten, Myriam Geldof en Viviane Geldof tijdens de voorstelling.© JS
Zij staan klaar voor jou: Tom Vanoverberghe, Charlotte Eeckhout, Johan Debrauwer, chef cultuur Sammy Vermeesch, schepen Nessim Ben Driss, Peter Schoutteten, Myriam Geldof en Viviane Geldof tijdens de voorstelling.© JS
Redactie KW

De cultuurdienst heeft het cultuurprogramma voor 2021-2022 voorgesteld. Daarin is onder andere het nieuwe rockfestival ‘Oorsuizen’ opgenomen. “We willen een goede mix brengen, voor elke leeftijd”, zegt cultuurschepen Nessim Ben Driss (Visie).

Een honderdvijftigtal cultuurliefhebbers woonde vrijdagavond in G.C. De Bunder de voorstelling bij. “Het is duidelijk dat heel wat mensen na een lastig jaar snakken naar een vleugje cultuur. Het voorbije jaar hebben we heel veel moeten missen. Ook het cultuuraanbod stond op een heel laag pitje. De cultuurdienst is niet bij de pakken blijven zitten en stelt een cultuurprogramma voor met een mix van wat vorig jaar normaal zou doorgaan en enkele nieuwe evenementen”, zegt Ben Driss.

Aftrap in ‘Dadipark’

Het nieuwe seizoen wordt afgetrapt op 10 juli, met enkele optredens op de site van het pop-up Dadipark in de Waterstraat in Dadizele. Muzikanten Augustijn en De KeaVers zorgen voor muzikale animatie. Het evenement, dat georganiseerd wordt in het kader van de Vlaamse feestdag, start om 19 uur. De toegang is gratis. Men is volop bezig met de opbouw van het pop-uppark, dat de tijd van het Dadipark terug moet brengen. De pop-up opent op 1 juli de deuren.

De cultuurvoorstellingen kunnen ook dit jaar in verschillende categorieën worden onderverdeeld. Op het programma staan natuurlijk familievoorstellingen. Zo is er eind augustus zowel Ila Van Der Pouw met ‘Tarzan’ en Het Wolk met ‘Zeep’. Later op het jaar komt onder andere Fierlefant met ‘Prinsjes en de beer’ naar De Bunder.

Ook muziekliefhebbers komen aan hun trekken. Onder andere Jan De Wilde, Bandit, Kommil Foo en Rapalje treden in de gemeente op. En een vleugje humor mag, na een lastig coronajaar, niet ontbreken. Daarvoor zorgen onder andere Han Solo, Bert Gabriëls en Steven Mahieu.

Je kunt al tickets online bestellen, en binnenkort valt de brochure bij jou in de bus

“Ook het komende jaar staan onze plaatselijke verenigingen te springen om hun kunnen aan het grote publiek te tonen. We zijn blij dat ook zij na een moeilijke periode terug helemaal terug zijn”, aldus de cultuurschepen. Zo brengen de toneelverenigingen KAT, KNA en Volksvermaak binnenkort de bevolking aan het lachen. Ook de harmonieën staan te popelen om hun muziek weer voor een publiek te brengen.

Rockfestival Oorsuizen

Dit jaar pakt de cultuurdienst voor het eerst uit met een rockfestival: Oorsuizen. Voor de organisatie wordt er samengewerkt met de band Fire Down Below. Ben Driss: “We kunnen elk jaar rekenen op een trouw cultuurpubliek, met de organisatie van het rockfestival willen we het aanbod voor de jongeren uitbreiden.” De eerste editie gaat door in december.

De aanwezigen in De Bunder maakten als eersten kennis met de nieuwe cultuurbrochure.

“Een papieren versie is binnenkort verkrijgbaar en valt ook in de brievenbussen. Online tickets kunnen al besteld worden, via de link www.moorslede.be/cultuurbrochure-tickets ”, zegt Sammy Vermeesch van de cultuurdienst. Voor extra informatie en tickets kan je contact opnemen via cultuur@moorslede.be of 051 70 02 85.

“We hopen alvast dat heel wat mensen een of meerdere voorstellingen meepikken. Ondertussen zijn ook enkele zaken in De Bunder onder handen genomen: de verlichting is vernieuwd en de nieuwe toiletten zijn bijna af. We zijn helemaal klaar om er weer in te vliegen”, aldus nog schepen Ben Driss.

(BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.