Gemeentebestuur Bredene betreurt vertrek Nostalgie Beach Festival: “Stank voor dank!”

Redactie KW

Het gemeentebestuur van Bredene was nochtans toch eind februari in verregaande onderhandelingen voor de organisatie van een derde editie van het populaire festival.

Het nieuws dat het festival voortaan doorgaat in Middelkerke kwam in Bredene aan als een mokerslag.

“Wij zijn, net als ongetwijfeld heel wat Bredenaars die de voorbije jaren genoten van dit festival, bijzonder teleurgesteld. Maar de keuze van de verhuizing lag volledig bij de organiserende radiozender”, klinkt het bij het gemeentebestuur. Het gemeentebestuur, dat het vertrek van het festival vandaag via de media moest vernemen, betreurt de beslissing van de organisatie.

“Nochtans hebben we tot eind februari getracht om het festival opnieuw in onze gemeente te organiseren”, zegt toerismeschepen Eddy Gryson. “Het hele najaar waren we vragende partij om de onderhandelingen te kunnen opstarten, maar dat bleek niet altijd zo makkelijk. Pas in de loop van januari lukte het om de gesprekken met de organisatoren ten gronde te voeren.” Ondertussen bleek dat de organisatie achter het festival, net al vorig jaar trouwens, al enkele maanden aan het uitkijken was naar een andere locatie langs de kust.

Het argument dat ons festivalterrein te klein zou zijn is complete onzin

“Waarom weten we niet”, zegt Gryson. Want de vorige twee jaar was Bredene steeds een betrouwbare partner en hebben we echt alles uit de kast gehaald om van het festival een succesverhaal te maken.” Het gemeentebestuur en het Autonoom Gemeentebedrijf Staf Versluys (AGB) spaarden immers kosten noch moeite om het festivalterrein telkens op zeer korte tijd volledig aan de vraag van het festival aan te passen.

“Het argument dat ons festivalterrein te klein zou zijn is bovendien complete onzin, we hadden immers, op vraag van de organisatie, de grootte van het festivalterrein aan hun wensen aangepast. De plannen hiervoor lagen zelfs tijdens de vorige vergadering, drie weken terug, op tafel. Maar ondertussen is het al midden maart en eind februari hebben we bij de organisatie van het festival aangedrongen om duidelijkheid te scheppen. Nu begrijpen we waarom we van hen nog steeds niets hebben vernomen. Ze waren gewoon achter onze rug om met een andere kustgemeente aan het onderhandelen. Maar een officieel bericht over de reden van de verhuizing hebben we van de organisatie tot op vandaag niet ontvangen”, zegt schepen Eddy Gryson.

Bredene is verontwaardigd

“Door de berichten die vandaag in de pers zijn verschenen (uit Middelkerke) ben ik als speelbal gebruikt en lijkt het alsof Bredene het festival niet meer wilde organiseren”, zegt een bijzonder boze burgemeester Steve Vandenberghe.

“Wij betreuren ten zeerste dat het de organiserende radiozender heeft besloten om niet langer naar Bredene te komen. We zijn bovendien verontwaardigd over de manier waarop. Toch kunnen we er niet omheen dat we vorig jaar al het gevoel hadden dat we tweede keus waren. Na twee jaar intens samenwerken hadden we wat meer loyaliteit verwacht en vinden we het van bijzonder weinig respect getuigen wat de organisatie nu doet.

Zonder enige vorm van uitleg en na intense gesprekken blijkt dat ze plots naar Middelkerke uitwijken. En dan nog op dezelfde datum als ons succesvol Afro C Festival. Je moet maar durven! Stank voor dank is het”, aldus burgemeester Steve Vandenberghe.

Bredene blijft echter niet bij de pakken zitten en is van plan om deze zomer, naast het bijzonder succesvol Afro C Festival, een alternatief voor het festival aan te bieden.

(JC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.