Gemeente Koksijde geeft groen licht voor concert Bach InteGraal 2

Orgelkring Koksijde kreeg op de valreep goed nieuws. Op vrijdag 23 oktober gaf de gemeente Koksijde groen licht voor het tweede concert in de Bach InteGraal-reeks. Het concert mag dan toch doorgaan op zondag 25 oktober, met een maximaal aantal van 200 orgelliefhebbers.

Organist Jan Vermeire

De vereniging Orgelkring Koksijde heeft tot doel om het culturele orgelerfgoed in stand te houden. Om dit te realiseren organiseert de Orgelkring jaarlijks een internationaal festival, maar ook daar gooit de coronapandemie dit jaar roet in het eten. Toch heeft de gemeente Koksijde op het laatste moment toelating gegeven voor het concert op zondag 25 oktober om 17.00 uur. De Onze-Lieve-Vrouw ter Duinenkerk voldoet immers aan de strengste protocollaire normen om de veiligheids- en hygiënemaatregelen te kunnen respecteren.

Geen voorverkoop

Alle gasten worden volgens de voorgeschreven regels vriendelijk ontvangen en wegwijs gemaakt. Het dragen van een mondmasker is verplicht. Helaas mag er deze keer achteraf geen receptie worden aangeboden. Verder zal er geen voorverkoop zijn en geen kassa. Reserveren is niet mogelijk.

Om het simpel te houden is er maar één tarief, namelijk 10 euro per persoon. De organisatie vraagt om per persoon dit bedrag in een enveloppe met zijn/haar naam en telefoonnummer te deponeren in een daartoe bestemde box bij het betreden van de kerk. De lijst met gegevens van de aanwezigen wordt enkel tijdelijk bijgehouden om bij een eventuele noodsituatie te kunnen traceren. Uiteraard worden de privacyregels gerespecteerd en wordt de lijst na een tijd vernietigd.

Selectie uit repertoire Bach

Organist Jan Vermeire stelt het programma voor: “Uit het repertoire van Johann Sebastian Bach (1685 – 1750) brengen we het ‘Praeludium & Fuga’ in C groot BWV 545, aansluitend Partite diverse sopra il Corale “Ach, was soll ich Sünder machen” BWV 770, Sonata VI BWV 530 en Vivace-Lente-Allegro. Uit de Leipziger Choräle selecteerde het orkest ‘An Wasserflüssen Babylon BWV 653’, ‘Schmücke dich’ en ‘O liebe Seele BWV 654’. Daarna volgt het ‘Duetto I BWV 802’ en ‘Duetto II BWV 803’ uit het ‘Dritter Teil der Klavierübung’ en tot slot het Praeludium & Fuga in G groot BWV 541.” Het volgende concert, Bach InteGraal 3, is gepland op zondag 22 november om 17.00 uur.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.