Geert Six uit Kortrijk wint Prijs Letterkunde 2014 voor Dramatische Kunst

Redactie KW

Kortrijkzaan Geert Six heeft van de Provincie West-Vlaanderen de Prijs Letterkunde 2014 toegekend gekregen.

De Prijs Letterkunde van de Provincie West-Vlaanderen was in 2014 bestemd voor het genre Dramatische Kunst. Er werden in totaal 51 werken ingediend, waarvan 38 toneel- en theaterteksten, vijf monologen, drie radiospelen, twee cabaretspelen, even veel filmscenario’s en één requiemtekst met muziek. De Prijs Letterkunde 2014 – Dramatische Kunst ter waarde van 5.000 euro wordt toegekend aan Geert Six voor het theaterstuk ‘Alain’.

Daarnaast werden er drie premies toegekend (2.500 euro) aan Frank Adam, voor ‘België – een sprookje’, aan Peter Terrin voor ‘Acqua Azzurra’ en aan Jeroen Serruys voor ‘KingKong’.

De jury was samengesteld uit Wouter Hillaert, David Troch, Patrice Toye, Wim Danckaert en Martine Ketelbuters. De deputatie bekrachtigde in haar zitting van donderdag 7 augustus het advies van deze jury.

Volgend jaar voor een poëet

De Prijs Letterkunde maakt deel uit van de inspanningen die de Provincie West-Vlaanderen doet om literatuur op haar grondgebied te promoten. Via deze wedstrijd wil de Provincie de individuele creativiteit van de schrijvers stimuleren. De Prijs 2014 is de eerste van de vierjarige cyclus 2014-2017. In 2015 is de prijs bestemd voor Poëzie.

Eerder mochten onder andere Gerda Dendooven, Bart Moeyaert en Sabine Clement (2013, Jeugd- en Kinderboek), Kristien Dieltiens en Jan Vantoortelboom (2012, Proza), Delphine Lecompte en Erik Spinoy (2011, Poëzie), Frank Adam (2010, Dramatische Kunst), Klaas Verplancke, Hilde Vandermeeren en Jan Simoen (2009, Jeugd- en Kinderboek), de Prijs Letterkunde in ontvangst nemen.

(FJA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.