Geen zomerconcerten in Kursaal Oostende

Gwendoline Nys, adjunct-directeur van het Kursaal, enkele weken geleden bij de aankondiging van de Zomerconcerten. © (Foto GLO)
Gillian Lowyck

Het Kursaal kondigde enkele weken geleden nog maar een reeks van 14 zomerconcerten aan voor telkens 200 personen. De nieuwe maatregelen, waarbij er nog maar honderd personen zijn toegelaten, zorgen er echter voor dat deze concerten niet meer realiseerbaar zijn en dus worden geannuleerd.

Kursaal Oostende kondigde enkele weken geleden een reeks Zomerconcerten aan, nadat er maandenlang niets meer was georganiseerd in het gebouw. Onder meer Augustijn, Stan Van Samang, Praga Khan en Gunther Neefs… stonden op het programma. Er was plaats voorzien voor 200 personen. Op die manier kon alles coronaproof georganiseerd worden.

“Vzw Kursaal Oostende is een niet gesubsidieerde, culturele en evenementiële onderneming”, vertelt Gwen Nys, adjunct-directeur van vzw Kursaal Oostende. “De zomerconcerten voor 200 personen waren enkel haalbaar door de samenwerking met promotoren Walk on the Wild Side en Concerten aan Zee, het engagement van de artiesten en de steun van KBC en Mediamarkt. Nu de capaciteit nog eens gehalveerd wordt is het ondanks de vele inspanningen van alle partijen niet meer realiseerbaar.”

Directeur van het Kursaal Peter Craeymeersch vult aan: “Organiseren is tout court de sterkste troef van de evenementensector. Een event voor 200 personen organiseren in een ruimte waar normaal 1.000 personen vertoeven, is op organisatorisch vlak geen moeilijkheid voor een team dat jaarlijks meer dan 250 eventdagen op de teller staan heeft. Het terugdringen van de maximale capaciteit zou echter leiden tot een verlies, dat voor dit jaar al aanzienlijk is door de lange lockdown van onze sector.”

“Ondanks de grote teleurstelling bij het team, de promotoren en de artiesten, is het begrip bij iedereen groot”, zegt burgemeester Bart Tommelein (Open VLD), die ook voorzitter is van de vzw Kursaal Oostende. “We doen vanuit het Kursaal een warme oproep aan iedereen om alle opgelegde maatregelen te respecteren. Enkel samen kunnen we dit virus verslaan om dan samen opnieuw te mogen genieten van concerten en voorstellingen.”

Wie al een ticket kocht, wordt automatisch terugbetaald

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten