Geen hoogdag voor De Straote volgend weekend door Corona

Siebrand Craeynest van De Straote nam eerder ook al deel aan het Red Bull Bekvechten. © foto TV
Tom Vanderghinste
Tom Vanderghinste Medewerker KW

Het moest het hoogtepunt worden voor heel wat freestyle rappers van Vlaanderen. Het zou dan ook hard tegen hard geweest zijn met enkel een microfoon en een stevige beat tussen hun in om zich te kunnen verdedigen.

We hebben het over de vierde editie van Red Bull Bekvechten Battle die op zaterdag 30 mei ging plaatsvinden. De slimme woordspelingen, verrassende improvisaties en verbale klappen zullen de deelnemers moeten sparen tot na Corona.

“We zijn erg opgetogen om mee onze schouders onder Red Bull Bekvechten te zetten”, zegt Tomas Vanderbeke, oprichter van De Stroate. “Hiphop leeft in Kortrijk, en dat bewijzen we al vijf jaar met Two Days Of Street Culture. Freestyle rap – en zeker in het Nederlands – past perfect op onze affiche. Red Bull Bekvechten bouwde met zijn drie voorbije edities al een stevige reputatie op, en we verwachten echt de beste MC’s van Vlaanderen in Kortrijk. Laat maar komen!”

Alternatief programma

Voor een keer ging Départ zijn donkere locatie afstaan aan de Skatebowl want het evenement zou plaatsgevonden hebben in open lucht tijdens de Two Days Of Street Culture, die ook dit jaar moet gecanceld worden tijdens coronamaatregelen. In samenwerking met Stad Kortrijk voorziet men echter wel een alternatief programma.

“Gudder zit De Straote, Hiphop es de woarde”, vertelt Tomas Vanderbeke ons. “Hoewel Corona roet in het eten gooide krijgen we de mogelijkheid om volledig live te gaan op maandag 1 juni en dinsdag 2 juni waarbij we focussen op inhoud/radio en muziek. Het zal niet zijn zoals normaal maar we doen ons best om er het beste van te maken met een sterk redactieteam.” Two Days Of Street Culture is normaal het grootste jaarlijkse evenement, een hoogdag, van De Straote.

Wie live wil meevolgen kan dit doen via https://www.sinksen.be/radio-sinksen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier