Gedicht van Alice Boudry (25) siert raam van de bib tijdens Poëzieweek

Alice Boudry bij haar gedicht. © MD
Margot Demeulemeester
Margot Demeulemeester Stadsreporter Kortrijk

Met Gedichtendag op donderdag 26 januari wordt de aftrap gegeven voor de Poëzieweek. Ook het Kortrijks woordcollectief ‘Letterzetter’ brengt die week woordkunst in de openbare ruimte door op het venster van de bib gedichten uit te hangen. Uit de 20 jonge schrijvers werden de gedichten van Alice Boudry en Julot Roosen gekozen.

“Ik schreef dit gedicht twee jaar geleden voor een evenement dat helaas niet heeft kunnen plaatsvinden door corona. Ik vond het toen wel jammer dat ik mijn werk niet kon delen. Dus nu het hier op een grote affiche in de bib wordt gepresenteerd is wel leuk. Vorig jaar was het ook één van de weesgedichten”, vertelt Alice.

Het gedicht gaat over tijdelijk verdriet, als deel van het leven. “Je draagt die negatieve gevoelens even met je mee, maar dan laat je ze ook weer los. Het is een geruststellend stukje poëzie.”

Woordfestival

Op sociale media zal gewezen lid Siel Verhanneman (33) een gedicht voordragen. Vorig jaar publiceerde ze haar derde dichtbundel ‘Wat nu met het licht dat binnenvalt’. In 2019 verscheen haar debuutroman ‘Of iedereen gaat dood’, bekroont met 3 sterren in Focus Knack en 4 bollen in NRC.

“Normaal zou de Letterzetter een grote actie doen in Heule met Weesgedichten, maar dat hebben we helaas moeten verschuiven naar 2024 door budgettaire overwegingen”, laat coördinator Vincent Coomans weten. Op vrijdag 27 januari komt het collectief met stadsdichter Astrid Haerens opnieuw samen voor de maandelijkse ontmoeting. Tussen 19 en 22 uur krijgen ze een besloten workshop ‘poëzie schrijven’ van Tijl Nuyts in de bib.

“We kijken vooral uit naar het woordfestival Memento. Voor 17, 18 en 19 maart werd een volledig programma uitgewerkt met als thema werk en productiviteit. De Letterzetter staat ook op het podium. De teksten zullen gepubliceerd worden in een Mementoboek. Het is het hoogtepunt van ons werkjaar”, aldus Alice.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.