Garry Hagger: “West-Vlamingen zijn echt Vlaams-minded”

Garry Hagger mocht als ambassadeur van KV Oostende het KVO-cuplied zingen. Daarom was hij de afgelopen weken veel in Oostende aanwezig. Hij treedt ook veel op in West-Vlaanderen. Reden te meer om Garry eens aan de tand te voelen, wie weet heeft hij ergens verre wortels in West-Vlaanderen.

© BELGAIMAGE

Je bent geboren in Tielrode, zijn er ergens verre wortels met voorvaderen of aangetrouwde nonkels uit West-Vlaanderen?

Wel, eigenlijk wel. Mijn grootvader is afkomstig uit Roeselare. Ik heb die zelf echter nooit gekend. Mijn vader was amper zeven jaar als hij gestorven is. Het is dus wel zo dat de wortels van de familie in Roeselare liggen, met name in Roeselare.

Wat is volgens jou typisch aan West-Vlamingen?

Ik heb in West-Vlaanderen altijd een goed gevoel omdat die echt Vlaams-minded zijn. Toch zeker wat muziek betreft. In West-Vlaanderen zijn enorm veel organisaties, kermissen en feestelijkheden, ik kom hier dus geregeld ook optreden. Voor ons is West-Vlaanderen uiteraard een Provincie waar wij heel graag komen en waar het altijd ‘leute en plezier’ is.

Kom je wel eens meer in Oostende of op andere plaatsen in West-Vlaanderen en wat is dan je favoriete plek om te vertoeven?

De laatste tijd heb ik enorm veel optredens in Oostende. Losstaand van het optreden is mijn favoriete West-Vlaamse stad ongetwijfeld Brugge. Ik loop er graag rond. Het is een aangename stad met mooie gebouwen en aangename terrasjes. Ik heb daar gewoon een goed gevoel. Mijn favoriete plekje zit ik eigenlijk aan het klein Venetië aan het bruggetje aan het water. Ik hou sowieso van water, als ik ergens op reis ga zoek ik iets op waar water is. Dat geeft mij een goed gevoel.

Je zong het KVO-cuplied, brengt dat je dichter bij Oostende of West-Vlaanderen in het algemeen?

Ik ga eerlijk zijn hoe ik hier terecht gekomen ben. Ik ben al heel veel jaren een persoonlijke vriend van Patrick Orlans, de commercieel directeur bij KVO. Op die manier ben ik een beetje mee getransfereerd naar KV Oostende. Het heeft me daar zo goed bevallen, hoe de supporters met elkaar omgaan, het bestuur, het familiale gevoel die er heerst… In andere grote clubs is het dikwijls zo dat er een bepaalde afstand wordt bewaard, in Oostende heb je dat niet. Dat vind ik fijn, je moet onder elkaar kunnen zijn en samen vreugde en verdriet kunnen delen. Net als bij het verlies van de beker van België en de manier waarop. Langs de andere kant hebben ze een fantastische finale gespeeld en daar mogen ze fier op zijn. Daar moeten ze zich aan optrekken en dat zal ongetwijfeld ook wel gebeuren. Trouwens, mijn echte achternaam is Vanderhaeghe, net als Yves Vanderhaeghe. Ook hij is van Roeselare afkomstig, noem het toeval of niet (lacht).

(JRO – Foto Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.