Gallery Boon in Knokke toont werken van Picasso

© belga
Redactie KW

Voor de vijfde editie van hun jaarlijkse verkooptentoonstelling ‘Masters of art: from impressionism to abstract art’ pakt Boon Gallery in Knokke uit met een eerbetoon aan Pablo Picasso. De galerij zal een 10-tal kunstwerken tentoonstellen van Picasso, waaronder het oliewerk “Le peintre et son modèle” dat zo’n 6 miljoen euro waard is.

Van 26 juli tot 18 augustus zijn naast de werken van Picasso ook kunstwerken van zowat dertig beroemde kunstenaars te bewonderen. De tentoonstelling stelt werken voor van onder andere Fernando Botero, Marc Chagall, Yves Klein, Kadinsdky en René Magritte. Ook werken van Auguste Rodin en Andy Warhol zijn er te zien.

Het schilderij “Les fiancés au cirque” van Marc Chagall wordt te koop aangeboden voor 4,8 miljoen euro en voor het portret “Jackie Kennedy” van Andy Warhol wordt 1,6 miljoen euro gevraagd.

In 2017 bracht de galerij, onder leiding van Christophe Boon, al verscheidene kunstwerken samen van de Belgische surrealistische kunstenaar René Magritte. In 2015 hadden ze een eerste Belgische primeur voor het grote publiek met uitzonderlijke schilderijen van Claude Monet.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.