Gabriel Rios, Trixy Whitley en Novastar op Brugs stadsfestival Moods! deze zomer

Novastar treedt op 19 aughusuts op de Burg in Brugge op.© Frzauke De Keyser
Novastar treedt op 19 aughusuts op de Burg in Brugge op.© Frzauke De Keyser
Stefan Vankerkhoven

Het rijk van de herwonnen vrijheid lijkt steeds meer in zicht. Ook Cactus Muziekcentrum maakt zich op voor een mooie, zij het ietwat alternatieve, zomer, met een coronaproof én betalende editie van het Brugs stadsfestival MOODS! Met als kleppers Gabriel Rios, Trixie Whitley en Novastar.

“Deze zomer moeten we de corona-spelregels nog volgen, voor evenementen en festivals”, klinkt het bij Patrick Keersebilck, directeur van het Cactus Muziekcentrum. Onlangs moest hij wegens corona opnieuw de handdoek in de ring gooien voor het Cactusfestival deze zomer.

Geen Benenwerk

Maar Cactus Muziekcentrum organiseert ook elke zomer op vraag van het Brugs stadsbestuur het stadsfestival Moods! Dat kan wel, weliswaar in een coronaproof versie, met beperkte publiekscapaciteit, tussen 30 juli en 21 augustus op touw gezet worden. “Intussen werd ook duidelijk dat de organisatie van Benenwerk ‘Ballroom Brugeoise’, de afsluiter van Moods!, met zijn meer dan tien podia verspreid over de Brugse binnenstad, ook dit jaar geen optie is. Voor een volgende editie van Benenwerk is het uitkijken naar zaterdag 13 augustus 2022.

Moods! anno 2021 wordt een editie met een focus op de rijke en gevarieerde Belgische muziekscene. “Zowel aankomend talent met een veelbelovende toekomst voor zich, als gevestigde waarden krijgen een plaats op één van de podia op verschillende sfeervolle locaties in de Brugse binnenstad”, vervolgt Patrick Keersebilck.

Maximaal 700 toeschouwers

Momenteel wordt nog hard gewerkt aan het volledig programma, maar we kunnen al kwijt dat Gabriel Rios (1/8), Trixie Whitley (12/8) en Novastar (19/8) op de Burg, voor maximaal 700 toeschouwers, optreden. Tenzij de regering in augustus toch meer mensen toelaat. Mooneye (10/8) en Naima Joris (11/8) krijgen de meer intieme locatie van het Gruuthusepleintje. The Haunted Youth (5/8), Kids with Buns (8/8) en Froukje (15/8) spelen in House of Time, aan de Gistfabriek.

De ticketverkoop start op maandag 14 juni om 11u via moodsbrugge.be en In & Uit Brugge.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten