Ga samen met F.C. De Kampioenen op zoek naar de leukste plekjes in Kortrijk

Markske vond enkele weken geleden al de weg naar de Kortrijkse Grote Markt.© Olaf Verhaeghe
Markske vond enkele weken geleden al de weg naar de Kortrijkse Grote Markt.© Olaf Verhaeghe
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Wie nog een leuke bezigheid zoekt tijdens de komende vakantieweek, kan ik Kortrijk op stap met Markske en Boma van F.C. De Kampioenen. Markske organiseert vanaf vandaag (vrijdag) een soort wandelzoektocht doorheen de stad. Deelnemen is gratis en kan tot en met 18 april.

Het opzet is simpel: Markske wil stadsgids worden, maar moet eerst slagen voor een examen. Daarvoor moet hij een wandeling met zoektocht organiseren in Kortrijk en zoveel mogelijk gezinnen aanmoedigen om mee te doen. De Kampioenen nodigen daarom in hun gekende stijl iedereen uit om de leukste plekjes in de stad te ontdekken.

Code met opdracht

Concreet zijn er in de stad sinds vandaag (vrijdag) een tiental QR-codes te vinden die je aan de hand van een kaartje kan vinden. Bij het scannen van de codes krijg je een video- of audiofragment te horen van Markske en Boma met een vraag of opdracht over de plek waar je je bevindt. Ken je het antwoord op alle vragen? Dan krijg je een extra cadeautje.

De zoektocht is gratis en loopt van 12 februari tot en met 18 april. De kaartjes om deel te nemen kan je vanaf 12 februari afhalen in winkelcentrum K in Kortrijk of bij Toerisme Kortrijk in het Begijnhofpark.

Shop in K in Kortrijk

Wie na de zoektocht nog niet genoeg heeft van de slechtste voetbalploeg van het land, kan terecht op de eerste verdieping van K in Kortrijk. Daar huisvest Kreisy een fanwinkel met officiële accessoires van programma’s op Eén en Ketnet. Je vindt er onder meer sweaters, lakens, … van F.C. De Kampioenen. Ook de ruimte naast H&M wordt volledig omgetoverd in het Kampioenenthema.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier