Freddy De Vadder twijfelt in zijn nieuwe show (maar niet zozeer over zichzelf)

Redactie KW

De West-Vlaamse première van de nieuwe show is voorzien voor donderdag 27 februari.

Freddy De Vadder, die van de Bende van Mjènde, lijkt niet het type dat veel twijfelt en dat is ook zo, maar het is toch de titel van zijn nieuwe theatertour. In de nieuwe show ‘Freddy twijfelt’ heeft het personage van Bart Vanneste het onder meer over Bob Dylan. “Een idool”, stipt Bart Vanneste aan. “Maar ik houd er van om mijn helden te verkrachten.”

“Trouwens, Dylan is ook dubbel. Hij kan ook maar niet stoppen en schreef ook enkele rancuneuze songs waarin hij persoonlijke rekeningen vereffende” In de voorstelling begrijpt Freddy eigenlijk vooral niet waarom Bob Dylan ernstiger wordt genomen dan hijzelf, waardoor hij dan toch aan het twijfelen slaat. Waarom geen 100 euro vragen voor tickets voor zijn show, zoals Bob, bijvoorbeeld.

Meer en meer

Maar er is meer dan Bob alleen. Freddy gaat ook tekeer tegen de hedendaagse trend van ‘altijd maar meer, altijd maar verder. “Tegenwoordig volstaat het niet meer om een marathon te lopen”, geeft Bart Vanneste als voorbeeld. “Neen, je moet er vijf lopen. Achter elkaar en als het even kan in de woestijn.” Zelf zit Bart niet echt zo in elkaar. “Ik leg de lat zo hoog mogelijk voor wat ik doe, maar ik voel geen drang om intensief te gaan sporten of extreme dingen te gaan doen.”

(FV)

>> Voor alle speeldata van ‘Freddy twijfelt’ : http://www.freddydevadder.be/nl/agenda

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.