Fototentoonstelling Irian Jaya in De Panne door prinses Esmeralda geopend

Redactie KW

Vrijdagavond heeft prinses Esmeralda van België de fototentoonstelling Irian Jaya door de lens van Koning Leopold III geopend in De Panne.

De tentoongestelde foto’s komen uit de collectie van het Leopold III-Fonds voor Natuuronderzoek en Natuurbehoud en werden door Koning Leopold III gemaakt tijdens de eerste expeditie van het gelijknamige fonds naar Irian Jaya (Indonesië) in 1973. Uit de tentoongestelde foto’s van Koning Leopold III blijkt niet alleen zijn artistieke en technische kennis van de fotografie. Alle foto’s weerspiegelen ook zijn grote passie voor de medemens en zijn onmetelijke liefde voor de natuur.

De expeditie van 1973 naar Irian Jaya werd geleid door Koning Leopold III. Notaris Paul Simpelaere uit De Panne nam de coördinatie van de expeditie op zich. Tijdens deze reis en andere bezoeken aan het eiland verzamelde Paul Simpelaere een indrukwekkende Oceanische kunstcollectie met talrijke gebruiks-, sier- en kunstvoorwerpen, die hij in 2000 in langdurige bruikleen aan de gemeente De Panne schonk. Vanaf 31 januari 2004 kreeg deze unieke en waardevolle wetenschappelijke collectie een permanente tentoonstellingsplaats in het cultuurhuis De Scharbiellie.

De tentoonstelling is toegankelijk van 27 juni tot en met 27 september 2015 in cultuurhuis De Scharbiellie, Kasteelstraat 34, De Panne. Dagelijks open van 14 uur tot 18 uur. Gesloten op maandag en feestdagen.

(JT-foto JT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.