Foto-expo Blue Mind in Nieuwe Gaanderijen Oostende

Van links naar rechts: schepen Bart Plasschaert, exposerend fotograaf Dirk Du Chau en hoofd dienst cultuur Virginie Michils. © foto ML
Redactie KW

De zee oefent een mysterieuze aantrekkingskracht uit op de mens. De positieve invloed van de zee op onze gedachten en gevoelens kreeg zelf een wetenschappelijke begrip: Blue Mind.

Dat fenomeen probeert ook fotograaf Dirk Du Chau uit Geraardsbergen in beeld vast te leggen. Een gedeelte van zijn foto’s rond dit thema zijn nu in de Nieuwe Gaanderijen op de Oostendse zeedijk te zien. “Ik ben door die Blue Mind geïntrigeerd geraakt door het wetenschappelijk onderzoek dat Tinneke Seys voor het Vlaams Instituut voor Zee gedaan heeft. Ook ik mocht in het verleden ervaren hoe een wandeling langs de zee mij weer letterlijk en figuurlijk adem gaf in mijn leven.”

De foto’s, genomen tussen De Panne en Knokke, zijn niet-geënsceneerde beelden die toch allemaal kleine of grote verhalen oproepen.

Fotograaf Dirk Du Chau volgde een opleiding fotografie aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent. Hij maakt vooral reportages, portretten en landschappen. De kust is dus een gedroomd werkterrein voor de 63-jarige fotograaf.

De expo loopt dagelijks tot en met 12 oktober. (ML)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.