Finale De Mol: Pieter molt en Lloyd wint. Beire!

Marc Denys
Marc Denys Gepassioneerd mollenvanger uit Handzame

De vraag die de voorbije weken op ieders lippen lag, is eindelijk beantwoord: wie is… de Mol? De 8ste aflevering vormde een passend sluitstuk van een uniek Molseizoen. Een seizoen met maar liefst vier West-Vlaamse kandidaten, waarvan er twee het tot in de zinderende en spannende finale brachten!

Opdracht 1: Voladores

(3000 euro verdiend)

Terwijl Mexicaanse acrobaten halsbrekende toeren uithalen tijdens een ritueel om de goden en de natuurelementen te eren, moeten de drie finalisten Azteekse munten zien te onderscheiden van een munt in chocolade. Door goed samen te werken en de nodige portie geluk slaagt de opdracht.

Opdracht 2: de sprong in de diepte

(100 euro verdiend)

De Eyipantla-waterval vormt het ultieme decor voor de laatste opdracht van dit seizoen. Een sprong in de diepte kon tot 1.000 euro opleveren, met de mogelijkheid om het gewonnen bedrag te verdubbelen. Hiervoor moeten ze wel een ultieme kattensprong uit hun mouw schudden: tijdens je val een zwart zakje vangen! Het leverde schitterende beelden op, maar helaas géén extra geld.

“Mijd het stelen en bedriegen, ook de achterklap en het liegen” schoof Pieter zonder probleem aan de kant om wekenlang een vals spel te spelen

En dan kwam er – niet voor de eerste keer dit seizoen – een ultiem aapje uit de mouw… Er kon ook een chatgesprek gewonnen worden met niemand minder dan… de Mol!

Iedereen ging hiervoor en het was Lloyd die deze unieke kans won. Zijn allerlaatste twijfels werden op die manier weggewerkt, zeker toen de Mol hem tijdens het chatgesprek toevertrouwde welke prikkel hij had gegeven tijdens de opdracht met de beproevingen!

Finale De Mol: Pieter molt en Lloyd wint. Beire!

30 vragen

En toen was het tijd voor de finaleronde: 30 vragen die bepalen wie het meest weet over de Mol. In een uniek decor, de arena van Tlaxcala, bewees student geneeskunde Lloyd – tot zijn eigen verbazing – meer te weten over Pieter dan sympathieke Gentenaar Bahador.

Beide finalisten hadden de juiste Mol in het vizier, maar Lloyd had blijkbaar betere notities genomen en ze daarna ook beter ingestudeerd!

Pieter Delanoy is misschien wel de strafste Mol ooit. Want maar liefst drie kwart van de totale prijzenpot speelde hij gewoon in de vernieling. Het eindtotaal van dit seizoen bedraagt 27.665 euro.

De Mol: priester en godsdienstleraar Pieter Delanoy (33)

Hij maakte zichzelf, al liegend en bedriegend, onsterfelijk! Het was gisteren echt wel een hoogdag voor Pieter! De priester-leerkracht zag eerst “zijn” Club Brugge om 20 uur kampioen spelen en een uur later mocht hij uit zijn mollenholletje kruipen voor heel Vlaanderen! Het zevende gebod “Mijd het stelen en bedriegen, ook de achterklap en het liegen” schoof hij zonder probleem aan de kant om wekenlang een vals spel te spelen.

Finale De Mol: Pieter molt en Lloyd wint. Beire!

Hij bleef héél lang onder de radar als een groepsmens, de joviale lolbroek, de vriend van het gezelschap… Hij werd ook wel een handje geholpen door andere kandidaten die zich ook verdacht probeerden te gedragen. Maar zoals u, beste lezer, de afgelopen weken kon lezen: wij hadden hem wél door!

De winnaar: Lloyd Vermeulen uit Avelgem (21)

Finale De Mol: Pieter molt en Lloyd wint. Beire!

Hij kroont zich tot de verdiende winnaar van dit seizoen! Hij blonk wekelijks uit met zijn totale inzet en lag héél goed in de groep! Na de finale verklaarde hij niet echt voorbereid te zijn geweest op het grote avontuur, maar vanaf de eerste proef speelde hij om te winnen! Met resultaat. Beire!

De verliezend finalist: Bahador Sabouri uit Gent (27)

De goedlachse teddybeer van de groep. Hij probeerde, méér nog dan Lloyd, zich verdacht te maken tegenover de andere kandidaten. Uiteindelijk zorgde hij ook voor het meeste geldgewin, maar in de finale moest hij dus nipt de duimen leggen tegen Lloyd.

Finale De Mol: Pieter molt en Lloyd wint. Beire!

Volgende week zullen we zien waar en hoe Pieter nu juist gemold heeft. Dit wordt zeker een aflevering om naar uit te kijken, want dan komen alle 10 kandidaten nog eens samen! Dit seizoen was het strafste seizoen van ‘De Mol’ ooit op Vier! Originele opdrachten die perfect in beeld werden gebracht, een hele leuke groep, een betoverend Mexico, …

Mollengroetjes,

Marc

Nog meer info vinden jullie in de Mollengroep op facebook:

https://www.facebook.com/groups/Mollengroep/

https://www.youtube.com/watch?v=NJY1GW7jgKU

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.