Filmfestival Waregem reikt prijzen uit

Deze cineasten vertoonden hun film. V.l.n.r.: Jeanluc Vandemergel, Bruno Verhenne, Marc Vandenberghe, Walter Declercq, Hilaire Verstaen en Chris Devos. (HDV)
Redactie KW

Het filmfestival van de Koninklijke Ciné Club Waregem is een jaarlijks hoogtepunt waar iedere amateurcineast de gelegenheid krijgt om zijn gepresteerd werk van het voorbije jaar te tonen aan het grote publiek. Voor deze gelegenheid maakte men afgelopen weekend gebruik van de grote schouwburg in het cultureel centrum De Schakel.

De aanwezigen konden plaatsnemen in één van de zeteltjes en kregen een mooie variatie aan onderwerpen te zien. Enerzijds werd er weer een stuk de wereld rond gereisd, van het land van Saeftinghe tot het verre Peru met tussenstoppen in Zuid-Afrika, Ethiopië, Uzbekistan, Griekenland en Frankrijk. Anderzijds ontdekten verschillende cineasten de speelfilm. De aanwezigen traden binnen in de fantasie van de cineast. Tenslotte vertelden twee films met welke uitdagingen mensen met een beperking geconfronteerd worden.

Het begon allemaal met de film De andere kant van de heuvel van Marc Van den Berghe, die de prijs kreeg omwille van een Europees thema in de film. Dan volgde de eerste kortfilm Brasil, we zijn van je gaan houdenvan Chris Devos, goed voor de prijs omwille van de goede reportage. 2 Catsvan Jean-Luc Van de Mergel kreeg de prijs van een geslaagd debuut en De Baltische statenvan Hilaire Verstaen kreeg de prijs omwille van de goede muziek.

Na de pauze volgden dan Eenvoudig begonnen, groots geëindigd van Walter De Clercq, goed voor de prijs omwille van de goede commentaar. Wanneer natuur de nieuwe industrie wordt van voorzitter Bruno Verhenne die de prijs kreeg omwille van de goede verhaallijn en van een experimentele film alsook de publieksprijs. Het filmfestival werd afgesloten met Van mensen en dingen die gedeukt zijnvan Chris Devos, die de prijs kreeg omwille van een Waregems aspect in de film.

(YVW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.