Filmfestival Peking selecteert debuutfilm jonge Bruggelingen

Redactie KW

Onlangs liep Cinema Liberty helemaal vol voor de première van Égoïste, de debuutfilm van het Brugse koppel Jelle Stroo en Stephanie Delbeque.

Beiden kregen nu te horen dat hun eerste film geselecteerd werd voor de Forward Future competitie van het internationale filmfestival van Peking. Dit festival is dit jaar aan zijn vijfde editie toe en vindt plaats van donderdag 16 tot donderdag 23 april. De Forward Future competitie focust op debuutfilms van jonge filmmakers. Dit jaar wordt de jury van de officiële competitie voorgezeten door de Franse regisseur en producer Luc Besson en zijn gerenommeerde gasten als Darren Aronofsky te gast op het festival. “We zijn bijzonder trots op deze selectie”, vertelt producer en art director Stephanie Delbecque. “Na de uitverkochte première in onze geboortestad is het een prachtig cadeau om het resultaat van drie jaar hard werken ook in China te mogen voorstellen.”

De film werd vorige zomer in Parijs gedraaid met een klein, internationaal team. Bestaande uit een Belgische regisseur, Franse acteurs, een Italiaanse cameraman en Nederlandse sounddesigners. Regisseur Jelle Stroo schreef tevens het scenario, waarbij de acteurs in hun eigen woorden de scènes vorm gaven. “De film had een budget van slechts 1.500 euro”, vertelt Stroo. “Als je weet dat een gemiddelde Vlaamse filmproductie al snel tussen de 500.000 en 1.000.000 euro kost, was het een hele prestatie omÉgoïste met dergelijke beperkte middelen te maken. Dit huzarenstukje was mogelijk dankzij vriendendiensten, vakspecifieke websites en creatief gebruik van locaties. Zo hebben we gefilmd in appartementen van onze vrienden alsook in onze eigen stek en probeerden we de minder bekende hoekjes van Montmartre ten volle te benutten. We combineerden de opnames ook allemaal met een voltijdse job, wat uiteraard niet evident was.” (svv)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.