West-Vlaamse toppers in eerste film van Anna Verheyen (bijna 16): een verhaal voor en over tieners

Actrice Joke Devynck (48) uit Poperinge zal de rol van de mama van Astrid vervullen.©NICOLAS MAETERLINCK BELGA
Actrice Joke Devynck (48) uit Poperinge zal de rol van de mama van Astrid vervullen.©NICOLAS MAETERLINCK BELGA
Redactie KW

De liefde voor film zit wel degelijk in de familie. Ten huize de familie Verheyen-Willaert heeft ook dochter Anna de smaak te pakken. Vorig jaar schreef ze het gedeeltelijk autobiografische Bittersweet Sixteen, over hoe te overleven in de jungle van de middelbare school. De opnames starten half juli in Antwerpen en het eindresultaat wordt op 22 december in de bioscoop verwacht.

De cast barst van jong en ervaren talent, en ook West-Vlaanderen wordt sterk vertegenwoordigd. Up-and-coming Brugs model Ninalotte Roose neemt de rol van Astrid op zich. Joke Devynck en Leen Dendievel zullen te zien zijn als ouders van dienst. Bij het onderwijzend personeel zien we Isabelle Van Hecke opduiken.

Herkenbare feelgoodfilm

Ouders Jan Verheyen en Lien Willaert namen het scenario voor hun rekening, waarbij de kritische input van Anna zeker niet mocht ontbreken om de authenticiteit te bewaren. Kort geschetst gaat de film over de 15-jarige Lotte die uitkijkt naar haar ‘sweet sixteen’. In het verhaal geen tekort aan herkenbare thema’s: ouders die scheiden, de zoektoch naar seksuele identiteit, razende hormonen en moeilijke vriendschappen. Alle grote en kleine verhaallijnen zullen zich kruisen en komen tot een climax op het feest voor Lotte’s 16de verjaardag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier