Vierde kampioenenfilm wint Box Office Award op filmfestival Oostende

© gf
© gf
Bron: Belga

F.C. De Kampioenen: Viva Boma! , geregisseerd door Jan Verheyen, heeft de Box Office Award gewonnen op filmfestival Oostende. De kampioenenfilm volgt daarmee Niet Schieten van Stijn Coninx op, die vorig jaar de Box Office Award ontving.

De vierde langspeelfilm, gebaseerd op de populaire televisieserie F.C. De Kampioenen, ging op 10 december 2019 in première. “In een jaar waarin de cinema’s nauwelijks open waren, was het voor de Ensors des te belangrijker om de bioscoopsector in de kijker te zetten. Nu is het hoopvol uitkijken naar een heropstart in 2021, met leuke familiefilms en volle zalen”, aldus het filmfestival.

De film werd gerealiseerd in samenwerking met de Aalsterse carnavalsvereniging AKV De Lodderoeigen. Zij mochten in overleg met het productieteam van Verheyen de kostuums en attributen mee ontwerpen. ‘Viva Boma!’ is de laatste productie met Johny Voners, beter bekend als Xavier Waterslaeghers, die enkele maanden na de première overleed. Regisseur Jan Verheyen werd door Michaël Pas verrast met de Ensor toen hij te gast was in de Cinema Canvas studio. Op zaterdagavond 23 januari is het Gala van de Ensors te volgen op Canvas.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten