https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Opnames voor Franse tv-serie met acteur Jean Reno in Brugge

© Davy Coghe
© Davy Coghe
Stefan Vankerkhoven

Deze week vinden in de Brugse binnenstad opnames plaats voor de Franse tv-serie ‘Toutes ces choses qu’on ne s’est pas dites’ van regisseur Miguel Courtois met acteurs Jean Reno en Alexandra Maria Lara. De reeks is een productie van Studio Canal, TCC Production en Artébis en zal eerst worden uitgezonden op Canal+ in Frankrijk. Daarna wordt de reeks verkocht aan tv-zenders in Canada, Zwitserland, Wallonië en misschien enkele Afrikaanse landen.

Voor de opnames, die nog tot zaterdag 12 juni duren, zakt een grote Franse cast en crew naar Brugge af. De opnames vinden plaats op diverse locaties in de binnenstad (Stationsplein, Zuidzandstraat, Wollestraat, Predikherenstraat, Huidevettersplein, Dijver, Koningstraat, Riddersstraat, Kartuizerinnenstraat) die zeer tijdelijk en gedeeltelijk niet toegankelijk zullen zijn.

Return

“Maar daar staat een mooie economische en promotionele return voor de stad tegenover”, zegt schepen van Toerisme Philip Pierins. “Cast en crew totaliseren in Brugge 450 overnachtingen. Voor niet minder dan 21 miljoen Canal+ abonnees is Brugge dankzij deze productie een eerste of hernieuwde kennismaking. Maar bovenal hopen we een positieve vertaalslag te zien in de bezoekerscijfers uit voor Brugge belangrijke herkomstmarkten. Frankrijk, Zwitserland en Canada zijn immers samen goed voor bijna 10% van al dag-toeristische uitstappen en meer dan 13% van alle verblijven in Brugge.”

De opnames worden opgevolgd en begeleid vanuit het City Film Office van Visit Bruges in een ruimere stadsbrede samenwerking. Het City Film Office promoot Brugge als filmlocatie in het specifiek netwerk van productiehuizen en location hunters, regelt filmvergunningen en faciliteert filmploegen tijdens de opnames. “Dankzij het City Film Office van Visit Bruges werden in het verleden ronkende internationale producties naar Brugge gehaald (In Bruges, White Queen, Buddenbrooks, Peekay…). In deze legislatuur investeren we verder in deze werking. In tijden waarop het toerisme in Brugge een extra duw kan gebruiken, hopen we op die manier meer onbetaalbare, gratis publiciteit voor Brugge in het buitenland te krijgen”, aldus schepen Philip Pierins.

Hoofdrolspelers zijn Jean Reno en Alexandra Maria Lara. Acteur Jean Reno speelde eerder al in films als Le Grand Bleu (1988), Léon (1994), Ronin (1998) en actrice Alexandra Maria Lara is bekend van Der Untergang (2004).

Acteur Jean Reno.©OLIVIER HOSLET BELGA
Acteur Jean Reno.©OLIVIER HOSLET BELGA

Het verhaal

Deze serie, gebaseerd op het gelijknamige boek van Marc Levy, vertelt het verhaal van Julia Saurel en de moeilijke relatie met haar vader Michel. Drie dagen voor haar geplande huwelijk krijgt ze een telefoontje. Zoals ze verwacht had, zal haar vader niet op het huwelijk aanwezig zijn. Voor een keer, zo moet Julia toegeven, met een goede reden. Hij is zonet gestorven.

Trouwplannen worden begrafenisplannen. Zelfs vanuit zijn graf slaagt vader Michel er in het leven van zijn dochter overhoop te halen. De dag na de begrafenis blijkt haar vader een laatste verrassing voor Julia te hebben achtergelaten, een levensgrote androidkloon van haar vader die haar uitlegt alle herinneringen van Michel Saurel te bevatten, maar slechts voor een korte periode: het ding heeft een levensduur van 7 dagen. Julia denkt aan een zieke grap, maar de android weet haar te overtuigen samen op een roadtrip te vertrekken om de gemiste tijd met haar vader in te halen. Zo begint de trip die Julia’s leven in 7 dagen ondersteboven zal halen en haar samen met haar vader naar een aantal iconische steden in Europa brengt, waaronder Parijs, Amsterdam, Berlijn en dus ook Brugge.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten